Чому чоловіки йдуть?

Автор/джерело -  © Ярослав Самойлов, «Школа життя» 



Дата публiкацiї - 23.01.2015 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3337

Жінки не розрізняють двох кардинально різних понять: «чоловік іде» і «чоловік віддаляється».

Від справжніх жінок чоловіки не йдуть

Чоловік іде

Чоловік іде не від жінки до іншої жінки. Чоловік іде від одного стану біля жінки до іншого стану біля іншої жінки. Так-так, чоловік, який пішов, він пішов не від тебе, а від стану, який відчував коло тебе.

Якщо ти зайдеш на жіночі форуми із запитом «Чому чоловіки йдуть?», то в переважній більшості випадків побачиш висновок, що причина в чоловіках:

Їм потрібне все нове... Будь-яка жінка набридає чоловікові... Інша гарніша... Груди більше... Попа накачена... Молодша... Чоловіки безсердечні... і т.п.

Яка маячня! Важливо лише одне. СТАН. Цей стан вигідний обом в парі.

Чоловік відчуває себе: сильним, сміливим, впевненим, щиро бажає піклуватися про жінку, хоче діяти, зростати, розвиватися, більше заробляти, радувати свою жінку (яка така слабка без нього).

Жінка відчуває себе: потрібною, захищеною, щасливою, за кам’яною стіною, радісною.

Чому тоді у 98% пар один і той самий сценарій? Спочатку все так добре, все само собою, а потім все складніше, важче і не так легко. Я відповім. Тому що такі закони закоханості. Чоловік і жінка закохуються одне в одного.

Закоханість - це стан сп’яніння, коли все відбувається своєю чергою. Але цей період триває в середньому років півтора. І оскільки жінка звикла все робити з легким серцем і навіть не замислювалася що робити, то і після згасання емоцій вона так само продовжує діяти за принципом: ну раніше ж було все добре.

Але вже результат інший. І чоловік іде.

Але є й радісна новина - на стан можна впливати:

Зовнішність

Будь такою ж красивою, як і на початку взаємин. А ще краще - ставай ще гарнішою. Це повинен (хоче!) оплачувати твій чоловік. Чоловік хоче бачити тебе красивою завжди! Це твій прямий жіночий обов’язок. Потрібно продовжувати пояснювати цей пункт?

Ухвалення

Вчися приймати чоловіка таким, яким він є. Навіть у найулюбленішого сина матері є свої сильні і слабкі сторони. Це нормально. Не намагайся змінювати чоловіка. Ти ж сама погоджувалася на розвиток взаємин з ним. Найкращий спосіб змінити чоловіка - це дарувати йому стан.

Радість

Радісна жінка - це те саме, на що чоловік може дивитися вічно. Якщо ти не радієш щоразу, коли він приходить додому, то не дивуйся, чому чоловік особливо не поспішає до домашнього вогнища після роботи. Навіть якщо ви 10 років разом, радуйся так само, як раділа в перші місяці взаємин.

Подяка

Чим більше жінка демонструє вдячність чоловікові навіть у дрібницях, тим більше чоловік щиро хоче радувати її ще більше. І навпаки. Жінка, яка сприймає подаровані квіти або вкручені лампочки чоловіком як належне, вбиває чоловіче бажання продовжувати робити подібне та більше для неї і сім’ї.

Захоплення

Захоплюйся чоловічою силою, чоловічими перемогами (навіть які тобі здаються дрібницею), його чоловічими якостями, як і в розквіт стосунків. Жінки вважають, що чоловік може зазнатися. Найчастіше я таке чую від тих, які навіть не пробували щиро захоплюватися чоловіком. Особисто я не знаю жодного випадку, коли дівчина захоплювалася його мужністю і він би зазнався. Зате радію, як дитина, коли дізнаюся зворотні приклади: жінка захоплюється, і чоловік стає сильнішим і сильнішим, що виражається в достатку і щасті сім’ї.

Потрібність

Чоловіки народжуються на світ, щоб бути потрібними. Якщо чоловік не відчуває себе потрібним, він піде рано чи пізно. Коли чоловік не відчуває себе потрібним? Коли жінка самостійна. Все може сама. Яка може коня на скаку зупинити, - без чоловіка. Не сумніваюся, що ти можеш багато без чоловіка. Так влаштований сучасний світ. Але чи щаслива ти від цього? Упевнений, ні. І чоловіки теж не щасливі від подібного.

Демонструй потрібність чоловікові. Попроси вбити муху на кухні. Порадій, подякуй. І переходь до більш складних прохань. І спостерігай, як у нього виростають крила. Або чоловік піде геть від самостійної, сильної жінки до маленької слабкої беззахисної дівчини і (здавалося б) такої дурепи.

Свобода

Жінці необхідно зрозуміти, що чоловікові при всій потрібності важливо мати і свободу. Як хижак, у якого є свій притулок, який він ні на що не проміняє, і при цьому розуміє, чим є свобода. Якщо ти ображаєшся, злишся, дратуєшся через те, що йому хочеться провести вечір з друзями або виїхати на вихідні, щоб подумати, отже, тобі терміново треба змінювати своє мислення, бо він може захотіти піти від тебе, а не віддалитися.

Чоловік віддаляється

Вони зустрічалися близько місяця. Все було супер. Симпатія, взаємність. Вже через тиждень чоловік подарував дівчині Айпад (проявив турботу, показав свою силу, захотів порадувати дівчину). Чоловік, 35 років, забезпечений, успішний бізнесмен, із зовнішністю все добре. Дівчина, 22 роки, захоплюється спортом, добре виглядає. Начебто все добре. Але одного дня чоловік зникає. Дівчина шокована. Що не так? Вона пише йому в соцмережах кілька повідомлень, він не відповідає.

Що кажуть форуми?

Він знайшов іншу, ти йому набридла, мужики - вони такі. Не переймайся, це частий випадок серед жінок. Знайдеш ще собі гідного.


Дівчина робить висновок: «Чоловік мене розчарував, він вчинив негідно, мені боляче, кінець».

Якщо чоловік так вчинив, отже:

а) йому погано морально (проблеми в бізнесі і т.п.), потрібно віддалитися на час, побути наодинці з собою;

б) чоловік не поважає її як жінку (бо його стан поруч з нею став іншим, ніж у перші дні).

Тобто в обох випадках чоловік віддалився на час (або пішов), щоб отримати інший стан.

Тобі потрібно навчитися підтримувати, посилювати його чоловічий стан і нормально ставитися до того, що чоловікові іноді потрібно віддалятися, щоб зарядитися силами і поділитися ними надалі з тобою або з вашою родиною: рибалка, зустрічі з друзями, футбол, єдиноборства, побути наодинці і т.д.

І жінки роблять грубу помилку, коли сприймають віддалення чоловіка на власний рахунок. Ображаються, розчаровуються в ньому. Це говорить про низьку жіночу самооцінку. Чоловік дає про себе знати, і дівчина самовдоволено констатує: з’явився... “- А більше ти мені не потрібен!” І радіє всередині, що обламала його.

Зрозумій, будь ласка, подібне буде повторюватися у твоєму житті знову і знову, поки не почнеш вмикати усвідомленість, відповідальність і розуміння різниці чоловічої та жіночої природи.

Висновки

Чоловік іде не від жінки, а від стану, який отримує поруч з нею.

На стан чоловіка можна і вкрай необхідно впливати.

Чоловік пішов і чоловік віддалився - різні поняття.

Чоловік має право віддалитися, щоб зарядитися новими силами і любов’ю до жінки - така природа чоловіків.

Чоловіче віддалення не варто сприймати на особистий рахунок.

Від справжніх жінок чоловіки не йдуть.

Переклад українською - «Гармонія»

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.