В Києві на Покрова святкували й мітингували

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна” 



Дата публiкацiї - 14.10.2006 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=409

Сьогодні у Києві відбувалися масові акції: святкування й протестів, слід розуміти, проти святкувань. Навколо цих подій вже народилося багато чуток. Ми ж надамо те, що було насправді.

Сьогодні в Україні святкують Покрова Богородиці, яка до того, є охоронницею козацтва. Окрім того, у цей день, 64 роки тому було створено Українську Повстанську армію, яка у роки Другої Світової війни боролася за визволення України від німецьких та більшовицьких окупантів. Партизанський опір українців комуністичному сталінському режиму режиму тривав до 1958 року.


 

О 10 годині ранку на Майдані Незалежності зібралися декілька сотень активістів ВО “Свобода” та УНА-УНСО та провели свій мітинг. Ветерани ОУН-УПА та українське козацтво зібралися на Софіївському майдані. Урочистий мітинг ветеранів боротьби за українську державну незалежність розпочався покладанням квітів та вшануванням пам’яті жертв Голодоморів. Згодом до мітингувальників на Софієвському майдані приєдналися активісти правих політичних партій, які були на Майдані Незалежності.

Акція пройшла мирно, без ексцесів і закінчилася близько 14-ї години за київським часом.

 

Одночасно у центрі столиці України проходила акція протесту лівих партій: КПУ та ПСПУ разом із заїжджими “гастролерами” із Росії – активістами Євроазіської спілки молоді. Зазначені активісти називаючи представників правих політичних партій, ветеранів УПА та козаків “фашистами”, намагалися силоміць прорвати міліцейські кордони біля столичного Бесарабського ринку та прорватися до Майдану Незалежності та Софіївського майдану. Після нетривалої потасовки із правоохоронцями зазначені спроби припинилися й ліві мітингувальники продовжили свій мітинг біля базару, поруч із пам’ятником Леніну. Наразі, за даними МВС, відомо про десятеро затриманих за бійку із міліціонерами, які доправлені до райвідділу міліції та, очевидно, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. За версією заступника голови ПСПУ Володимира Марченка, затриманих за бійку із “Беркутом” біля Бесарабського базару більше – близько 30 осіб. Однак ця інформація поки що не знайшла підтверження.

 

Близько півтори сотні членів КПУ на чолі із Петром Симоненком, товариства “Русь”, Православного братства (УПЦ-МП) та російської молодіжної організації “Прорив” мітингували поруч із Майданом Незалежності. Вони мітингували з нагоди річниці Нюнбергського процесу. Декілька мітигувальників із цього гурту намагалися перешкодити проїзду на Хрещатик Міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, за що й потрапили до райвідділу міліції.

Ще двоє активістів УНСО та один активіст КПУ затримані міліціонерами на Хрещатику після закінчення мітингів, оскільки перевели політичну дискусію у побутову бійку.

Декількох осіб затримано за хуліганські дії біля входу на станцію метро “Хрещатик”: вони кинули у вхідні двері магазину побутової техніки “Ельдорадо” пітарду. Наразі даних про відношення цих осіб до якоїсь групи мітингуючих немає. За непідтверженою інформацією пітарду кидали унсовці у комуністів, які опинилися біля цього магазину.

Вчора, із московського поїзда українськими правоохоронцями було знято та доправлено до Росії 200 активістів Євроазійської спілки, які прямували у столицю України явно не з метою оглянути історичні пам’ятки української культури.

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.