Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інтернет залишився без основної конкурентної переваги

Сучасні технології 52317 переглядів

Опубліковано - 11.04.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Інтернет залишився без основної конкурентної переваги
10 квітня шеф-редактор групи сайтів «Обозреватель» Олег Медведєв підбив підсумки діяльності інформаційних інтернет-ресурсів під час виборчої кампанії.

Він констатував, що роль Інтернету в парламентських виборах 2006 року значно зменшилася, порівняно з президентською кампанією 2004 року. Річ у тім, що два роки тому практично всі традиційні ЗМІ знаходилися у системі державного управління під контролем так званих "темників". Тоді Інтернет був єдиним джерелом, яке надавало правдиву та об'єктивну інформацію. Ситуація, на щастя, змінилася. Однак інтернет-видання залишилися без своєї основної конкурентної переваги.

Як зазначив Олег Медведєв, жодна з політичних сил не була позбавлена доступу до інтернет-видань. Проте на появу політиків у тих чи інших ЗМІ вплинув новий, комерційний підхід керівників мас-медіа. Обсяг доступу партій визначався подвійним критерієм: впливово – не впливово, цікаво – не цікаво для користувачів. Найчастіше в Інтернеті з'являлися новини від Партії регіонів, НСНУ та БЮТ. "Менеджмент ЗМІ має правильне та адекватне передчуття, що інформація від цих політичних сил є цікавою", - пояснив симпатії журналістів шеф-редактор "Обозревателя". Про апріорі визначену шістку-сімку ймовірних переможців виборів писали й говорили найбільше. Натомість партії-аутсайдери мали в Інтернеті лише рекламну присутність.

Американські дослідники Інтернету вирахували цікаву статистику. Одна людина-користувач всесвітньої павутини впливає на думки 6-7 людей, які не мають доступу до інетрнет-джерел. Саме тому на парламентських виборах політтехнологи партій і блоків звернули увагу на цей найновіший вид ЗМІ. Відтак у мережі просували свої погляди не лише "помаранчеві", а й "регіонали", соціалісти, "не такі" та навіть комуністи.

Негативним наслідком такої "уваги" до Інтернету стала партизація 10-15 основних інформаційних сайтів і дисперсія інтернет-аудиторії залежно від політичних уподобань. "Я не в змозі назвати жоден інтернет-ресурс, інформаційну політику якого можна вважати бездоганною, - стверджує Олег Медведєв. – Бездоганна подача інформації була лише в "Телевізійній службі новин" на телеканалі "1+1". А всі інтернет-газети чи інформаційні служби мали більшою чи меншою мірою приховані симпатії". Однак так шеф-редактор "Обозревателя" відгукується про діяльність онлайнових видань по одинці. Зате оцінюючи Інтернет у цілому, він підкреслив об'єктивність, збалансованість і всестороннє висвітлення подій.

Олег Медведєв пригадав, що на плівках Мельниченка була записана розмова Олександра Волкова з Леонідом Кучмою. Перший переконував другого в тому, що саме Інтернет визначить переможця виборів-2004. Передбачення Волкова справдилося. Симпатії користувачів всесвітньої мережі тоді були віддані Вікторові Ющенку, він і став переможцем. Нині, за результатами онлайнових опитувань, за коментарями після статей, за дискусіями на форумах і чатах, Олег Медведєв визначив лідера громадської симпатії – Юлію Тимошенко. Вона мала понад 50% переваги над конкурентами у змаганні за прихильність електорату інтернет-користувачів.

Інтернет стає все більш привабливим як бізнес-інструмент. На підтвердження цієї тези Олег Медведєв навів статистику. Протягом останнього року середньомісячний дохід від реклами у групи сайтів "Обозреватель" виріс удесятеро, порівняно з лютим-березнем 2005 року, при загальному зростанні доходів від реклами в Інтернеті у 6-7 разів. Відповідно, вже рік група сайтів "Обозреватель" є самоокупними мас-медіа. Більш того – створюються нові проекти. 10 квітня було презентовано два з них: "Автообоз" і "Фотообоз". Перший є ресурсом новин автомобільної тематики, другий – фотосервіс.

Олег Медведєв укотре визнав існування складних взаємовідносин з виданням "Українська правда". "На сьогодні в українському Інтернеті немає більш жорстких конкурентів, ніж "Обозреватель" і "Українська правда", - підкреслив він. – Між нами є домовленість, що ми не беремо новини один в одного, хоча в інтернеті існує система експорту-імпорту інформації з посиланнями на першоджерела. На останніх, до речі, покладено відповідальність за достовірність інформації".

Поставивши за мету розширення присутності української мови в українському Інтернеті, команда медіа-холдингу "Обозреватель" не зупиняється лише на створенні "Оглядача" – українськомовної версії свого головного творіння. Хоч популярність останнього не задовольняє Олега Медведєва, згортати проект він не збирається, оскільки вважає його соціальним. За статистикою нині лише 20% вітчизняних користувачів читають інформацію в Інтернеті українською мовою. Незважаючи на статистику, на новому ресурсі – "Автообозі" – пріоритет буде надаватися таким матеріалам.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Сучасні технології»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.