Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


10 міфів про чоловіків

Дозвілля 55310 переглядів

Опубліковано - 22.02.2012 | Всі публікації | Версія для друку

10 міфів про чоловіків
Ми, жінки, вигадали безліч міфів про сильну стать, наприклад: «чоловіки не повинні плакати», «всі чоловіки - бабії (егоїсти, брехуни, мерзотники, козли ... - потрібне підкреслити)» і так далі.

Не вірте подібним твердженням! Це не більше ніж стереотипи, які породжують масу непорозумінь між чоловіком і жінкою. А зайві сварки нам ні до чого!

Міф №1. «Шлях до серця чоловіка лежить через шлунок»

Можливо, колись це і було актуальним. Але зараз тільки вкрай зголоднілий холостяк, що перебивається сосисками, пельменями та їжею з фастфуду, клюне в першу чергу на кулінарні здібності пані. Інші не так ласі до борщу і пельменів, що приготовлені турботливою жіночої рукою. Ні, звичайно, будь-якому чоловікові буде приємно, якщо ви зробите для нього розкішну вечерю або обід. Але все-таки йому важливіше не різноманітний раціон, а ваша увага. І навіть якщо це буде проста яєчня, приготовлена ​​з любов’ю, а не смажена каракатиця під дивовижним соусом, запевняю вас: він все одно буде щасливий. Тому зовсім необов’язково проводити на кухні добу безперервно, намагаючись винайти черговий кулінарний шедевр, а потім замертво падати в ліжко після повного виснаження. Краще приготувати що-небудь менш «енергоємне», а сили приберегти для чогось іншого. Раптом до серця чоловіка знайдеться інший шлях, крім шлунка?

І порада для чоловіків, які також перебувають в омані цього міфу: якщо ви вважаєте, що місце жінки - на кухні, то в ліжку ви ризикуєте лишитися самотнім.

Міф №2. «Ініціатива завжди має виходити від чоловіка»

Надто спірна думка. У тих справах, які стосуються взаємин чоловіка і жінки, перші частенько бувають надто боязкими і далеко не завжди наважуються зробити той самий перший крок. Психологи пояснюють це тим, що у багатьох чоловіків живучі ще дитячі комплекси і страхи. Пам’ятаєте, як хлопці, яким ми колись подобалися в школі, замість того, щоб зізнатися нам у своїх почуттях, тягали нас за коси або обливали водою? Ось і багато хто з чоловіків, незважаючи на солідне черевце, бороду і елегантний костюм, залишаються в душі тими ж закомплексованими хлопчиськами. Звичайно, смикати за волосся вони вже не будуть, але заїкатися, червоніти-бліднути і мовчати в присутності об’єкта кохання - запросто. Що поробиш, доведеться вам самій стати трішки сміливішою. Тільки не перегніть палицю: зайвий натиск з вашого боку скерує його в стан ступору, і тоді, не виключено, вже його доведеться обливати водою, щоб привести до тями.
Міф №3. «Чоловіки не вміють кохати. Для них важливий тільки секс»

Звичайно ж, це не так. Як стверджують психологи, чоловіки навіть частіше ідеалізують кохання, ніж панянки: майже 90% чоловіків упевнені, що це чарівне відчуття може тривати все життя. Жінки ж в цьому питанні виявилися великими скептиками - у вічне кохання вірять лише 75-80%. Причому чоловічу любов розлука підігріває, а ось жіночу, навпаки, остуджує. Так що, виявляється, сильна стать набагато романтичніша за нас з вами! Жіноча думка щодо того, що «у чоловіків в голові лише один секс», пояснюється тим, що любовні переживання чоловіків і жінок відрізняються. У жінок частіше виникає «кохання - дружба»: спокійне, тепле і надійне почуття по відношенню до свого обранця (за винятком тих істеричних осіб, у яких кохання стало нав’язливою манією, одержимістю), у чоловіків - «кохання-пристрасть», немислима без фізичного володіння об’єктом любові. Ну що поробиш, якщо ми по-різному влаштовані! Але ж саме тому ми разом ...

Міф №4. «Чоловіки цінують в жінках, перш за все зовнішню красу, а вже потім все інше»

З лиця воду не пити, вважали наші предки і мали рацію. Безумовно, чоловікам подобаються гарненькі жінки, але при цьому зовсім не обов’язково, щоб у них був грецький профіль, фігура Венери і поступ Артеміди. Як показують соціологічні опитування, жіноча краса в чоловічому списку пріоритетів стоїть десь на 3-му місці, поступаючись місцем сексапільності і чарівності. Так що, шановні пані, замість того, щоб бігати до косметолога зі зморшкою, що ледве окреслилася, краще спробуйте стати розкутою і безпосередньою (не плутати з розбещеністю!), грайливою і пустотливою (не плутати з вульгарністю і «впаданням» в дитинство!), жартівливою і іронічною (не плутати з сарказмом і єхидством!). Тоді ваш обранець ні на кого вас не проміняє!

Ну, й знову ж таки, - маленька пам’ятка: не забувайте, що одружуються з зовнішністю, а живуть - з характером!
Міф 5. «Чоловікові подобається, коли жінка відкрита і щира»

І так, і ні. Відкритість чоловіки справді цінують, проте все добре в міру. Тих панянок, які розкриваються перед чоловіком повністю, детально розповідаючи про своїх «колишніх» або, скаржаться на перенесену недавно молочницю, сильна стать не надто вже й шанує. А вірніше сказати, біжить від них світ за очі! Адже такі «припадки» зайвої відвертості відлякають кого завгодно. Тому запам’ятайте золоте правило: краще недоговорити, ніж переговорити! По-перше, зайвого не бовкнете, образивши тим самим партнера. По-друге, залишитеся для нього, хоча б частково нерозгаданою загадкою. А таємничість завжди інтригує.

Міф №6. «Чим гірше до чоловіків ставишся, тим краще вони ставляться до нас»

Частка правди в цьому є: перефразовуючи класика - «чим менше чоловіка ми кохаємо, тим більше подобаємося йому». Однак, знову ж таки, все добре в міру! Адже далеко не всім чоловікам сподобається, якщо їхня обраниця постійно буде напружувати їх своєю холодністю, капризами, глузуванням, пихою і т. д. На думку фахівців, така поведінка сподобається лише відвертим мазохістам або джентльменам, які мають вкрай низьку самооцінку (останні, вважаючи в глибині душі, що не заслуговують кохання, завжди тягнуться саме до стерв, які тріпають їм нерви з приводу чи без приводу). Але ж чимало й таких чоловіків, які поважають себе і явно не страждають мазохізмом. І вони просто не допустять, щоб обраниця вела себе по-хамськи. Тому будьте обережні: кожен представник сильної статі вимагає індивідуального підходу!
Міф №7. «У ліжку чоловіки «зациклені» тільки на власному оргазмі»

Напевно, не всі чоловіки вирізняються сексуальним альтруїзмом, але, погодьтеся, таких егоїстів таки меншість! Просто чоловіки зазвичай раніше «фінішують», залишаючи партнерку вкрай роздратованою. Але причиною тому не чоловіча «вредність», а різниця у фізіології: до того моменту, коли чоловік перебуває на піку збудження, пані тільки-тільки входить у смак. А чекати, коли вона його «наздожене», у нього вже часто немає сил і терпіння. Але при бажанні цю прикру помилку природи можна усунути, збільшивши час, відведений на прелюдію. Так що думка про чоловічий егоїзм в ліжку явно перебільшена!

Міф №8. «Сильні, впевнені в собі чоловіки ніколи не скаржаться на життя і вже тим більше - не плачуть»

Зараз вже складно сказати, хто вигадав цей міф: чоловіки чи жінки. Але багато представників сильної статі сприйняли його занадто серйозно, от і намагаються щосили відповідати, створюючи імідж такого собі крутого супермена, який ніколи не скиглить і не засмучується. А вже про те, щоб з його очей викотилася скупа чоловіча сльоза, і мови бути не може! І дуже даремно - медики вважають, що постійне придушення негативних емоцій вкрай шкідливе. Від цього, між іншим, і інфаркти з інсультами трапляються. А психологи запевняють, що моменти слабкості навіть необхідні - саме критичні ситуації зміцнюють внутрішню силу людини, допомагають їй краще зрозуміти саму себе. Невипадково мудреці кажуть: «У слабкості - наша сила».

Тому, якщо партнер захоче вилити вам свою душу, не звинувачуйте його в слабкості. Зрештою, іноді можна виступити і в ролі жилетки або «приміряти» на себе роль його матері. Якщо це буде повторюватися не дуже часто, ваші стосунки від цього тільки виграють.
Міф №9. «Справжній чоловік завжди чітко знає, чого бажає. Тільки «хлюпик» раз у раз розгублено смикається зі сторони в сторону»

Це не так. Чоловік же не робот, який живе за чітко заданою програмою, а людина. А для будь-якої людини властиво час від часу сумніватися в правильності того, як у нього те чи інше вдається. І на думку психологів, це абсолютно нормально! А тому не дорікайте свого обранця в тому, що він «боязке вайло, а не мужик». Нехай подумає гарненько, зваживши всі «за» і «проти», а вже потім прийме рішення. А якщо попросить, дайте йому мудру пораду. Раптом стане в нагоді?

Міф №10. «Чоловіки - бездушні «сухарі», не здатні на глибокі переживання»

Якщо вам зустрілася парочка-трійко егоїстів і ловеласів, зовсім не потрібно інших представників сильної статі підганяти під одну гребінку. Можливо, чоловіки й справді часто справляють враження «сухарів», але всередині у них може вирувати ураган емоцій! Просто вони його старанно маскують. Адже їм з дитинства вселяли, що він у будь-якій ситуації повинен проявляти витримку і холоднокровність. Так він і живе, бідний, в полоні власних стереотипів. А насправді чоловіки чутливі і ранимі. І конфліктні ситуації, пов’язані зі зрадами, сварками, переносять набагато важче, ніж жінки. І замість того, щоб чіпляти на свого обранця ярлики, краще спробуйте знайти ключик до його душі, щоб вся його «товстошкірість» звалилася і він, нарешті, зважився оголити перед вами свої почуття.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Дозвілля»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.