Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вибухи у Чехії та Болгарії називають спрямованими проти України

Військова справа 4721 перегляд

Опубліковано - 29.04.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Портрети двох російських громадян, відомих як Александр Петров і Руслан Боширов, яких Велика Британія назвала російськими агентами під вигаданими іменами, що були причетні до спроби вбивства Сергія Скрипаля у Солсбері в Англії 2018 р.
Портрети двох російських громадян, відомих як Александр Петров і Руслан Боширов, яких Велика Британія назвала російськими агентами під вигаданими іменами, що були причетні до спроби вбивства Сергія Скрипаля у Солсбері в Англії 2018 р.
Прокуратура Болгарії та незалежні джерела заявляють про зв’язок вибухів на болгарських складах боєприпасів 2015 року з вибухами складів у Чехії 2014 року і про спрямованість проти України тих інцидентів, які названі підозрюваними актами саботажу російських агентів.

Болгарська прокуратура 28 квітня заявила, що має підстави підозрювати шістьох громадян Росії, які були в Болгарії в час вибухів на складах, а також в час спроби отруєння болгарського торговця зброєю Еміліана Ґебрева.

«Зібрані на цей час докази з великим ступенем достовірності вказують на висновок, що метою дій громадян Росії було зупинити постачання Грузії та Україні», - сказала речниця прокуратури в Софії Сійка Мілева.

Вона повідомила, що болгарське слідство співпрацює з чеськими колегами, які розслідували вибухи в Чехії на складі, де зберігалися вантажі компанії EMCO Еміліана Ґебрева.

Організація Bellingcat, що об’єднує незалежних розслідувачів та журналістів, заявила, що підозри Чехії та Болгарії про причетність російських спецслужб до актів саботажу, підтверджують їхні раніші висновки про діяльність ГРУ (Головного розвідувального управління Міністерства оборони Росії).

В опублікованих висновках Bellingcat стверджується, що підрозділ ГРУ, «відомий як військова частина 29155, здійснює таємні операції за кордоном».

«Дані проаналізовані Bellingcat свідчать на користь гіпотези, що вибухи 2014 року в Чехії були елементом більш тривалої операції ГРУ, покликаної перекрити постачання в Україну зброї та амуніції необхідної для оборони від російських військ та контрольованих Росією бойовиків на сході країни», - йдеться у статті.

Організація, яка для розслідувань використовує дані з відкритих джерел, такі як інформацію про квитки пасажирів, паспортні дані про перетин кордонів, телефонні дзвінки, фотографії та відео в інтернеті, вказує, що «цю версію підтверджує присутність одних і тих же агентів у Чехії та Болгарії, часова близькість операцій у тих двох країнах, а також, що ті операції стосуються компанії EMCO, яка відігравала важливу роль в оборонні стратегії України 2014-2015 р.»

Bellingcat наводить довгий список інших подій у Європі, з якими пов’язують російських агентів: «Раніше, крім отруєнь в Болгарії, ми встановили їх причетність до анексії Криму (2014 р.), спроби дестабілізації Молдови (2014 р.), невдалої спроби перевороту в Чорногорії (2016 р.), до стеження, пов’язаного з антидопінговим агентством WADA в Швейцарії (2016-2017 р.), до можливих операцій задля дестабілізації Іспанії під час референдуму про незалежність Каталонії (2017 р.), і до спроби вбивства колишнього шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері у Великобританії (2018 р.)», - стверджує Bellingcat.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Військова справа»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Скільки рабів, стільки ворогів”
Сенека

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.