Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Візит Байдена, агресія Росії та боротьба з олігархами: про що говорили Зеленський та Блінкен

Політика 4623 перегляди

Опубліковано - 6.05.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Візит Байдена, агресія Росії та боротьба з олігархами: про що говорили Зеленський та Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Після зустрічі український президент сказав, що вражений, наскільки в Державному департаменті орієнтуються в тому, що відбувається в Україні: “Це великі плюси, хоча в деяких питаннях, напевно, це і мінуси”, - додав Володимир Зеленський. Розповідаємо, про що розмовляли Зеленський та Блінкен.

Візит Джо Байдена в Україну

Володимир Зеленський запросив президента США Джо Байдена приїхати в Україну з офіційним візитом. “Я не знаю, в якому форматі може статися ця зустріч, це залежить від двох країн. Зараз наше запрошення президент Сполучених Штатів отримав. Я вірю, що ця зустріч буде, вона важлива для обох наших країн”.

Держсекретар Ентоні Блінкен подякував за запрошення і пообіцяв передати його Джо Байдену одразу після повернення до США. “Ми знайдемо відповідний час, коли ми зможемо приїхати до України і провести тут час. У нас є виклики щодо COVID-19, тому приїжджати з візитами досить складно. Можливо, найближчим часом президент зможе виїжджати з візитами з країни - і повернеться до України, коли зможе”.

Війна з Росією

Однією з центральних тем зустрічі була військова агресія Росії. Державний секретар наголосив на безперечній підтримці України і додав, що загроза ескалації на кордоні залишається - і що на лінії зіткнення щодня є жертви.

“Росія відвела деяку частину військ, але значна їхня частина залишається на кордоні з Україною. Росія має спроможність за доволі короткий час діяти агресивно, якщо вона вирішить це зробити. Ми ретельно спостерігаємо за всіма діями і ми постійно контактуємо”, - розповів Ентоні Блінкен.

Головний дипломат США сказав, що високо цінує те стримування, яке продемонструвала Україна у відповідь на провокаційні дії Росії. “В цьому плані ми активно розглядаємо можливість посилення співпраці та збільшення безпекової допомоги Україні”, - додав Держсекретар.

Боротьба з корупцією та олігархами

Ентоні Блінкен підкреслив, що окрім зовнішньої агресії, перед Україною постали внутрішні виклики. “Існує загроза зсередини - це корупція, олігархи, та інші особи, які ставлять свої інтереси вище інтересів українського народу”.

На думку Держсекретаря, ці два елементи пов’язані, бо Росія використовує корупцію та деяких осіб для просування своїх інтересів в Україні. “В цьому контексті важливо продовжувати працювати в напрямку корпоративного управління, це питання надзвичайно важливе - зокрема, що стосується Нафтогазу. Але не тільки - це стосується й інших інституцій”.

Ентоні Блінкен зазначив, що важливо забезпечити незалежність антикорупційних органів, а також провести судову реформу. При цьому він згадав і про наявний прогрес - зокрема щодо земельної реформи, а також скасування депутатської недоторканності та ухвалення закону щодо незаконного збагачення.

“Закони є дуже важливими, але не менш важливим є їхнє виконання. І з того, що ми чули, український народ хоче бачити не тільки прийняття законів, але і їхнє виконання, що включає боротьбу з корупцією”, - підсумував Державний секретар.

Володимир Зеленський та Ентоні Блінкен також розповіли, що протягом зустрічі торкнулись питання протидії будівництву «Північного Потоку-2», обговорили можливості розширення військової співпраці з США та просування співпраці з НАТО.

Протягом свого візиту до України Держсекретар США також зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, а також з депутатами Верховної Ради України. Крім цього, в нього запланована віртуальна зустріч із представниками громадянського суспільства.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.