Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Закордонні українці викриватимуть російські фейки про Україну та діаспору

Світ про Україну 7214 переглядів

Опубліковано - 7.06.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Закордонні українці викриватимуть російські фейки про Україну та діаспору
Протидіяти дезінформації про Україну та українську діаспору. Така мета нової організації, створеної закордонними українцями.

Про старт проєкту оголосив колишній президент Світового конгресу українців, а нині очільник ГО «Україна -2050» Євген Чолій. Як він повідомив, постійна міжнародна місія медіа-моніторингу щодо дезінформації розпочинає свою діяльність.

«Ми маємо видатну міжнародну місію. Станом на сьогодні наша місія налічує 164 члени, усі волонтери з 55 країн, які будуть здійснювати медіа-моніторинг 41 мовою», - заявив Чолій під час відеоконференції в Києві.

Міжнародні спостерігачі моніторитимуть засоби масової інформації та соцмережі у країнах свого проживання. Відтак надсилатимуть звіти до місії, яка вживатиме заходи для спростування фейкових новин.

Ідеться, за словами Чолія, про боротьбу з пропагандою Російської Федерації, яка, ведучи гібридну агресію проти України, поширює світом брехливі антиукраїнські наративи.

«Україна та її 20-мільйонна українська діаспора повинні докладати усіх зусиль для протидії такій дезінформації і тим самим запевнити, що міжнародна спільнота формує думку і приймає рішення відносно України та української діаспори на основі правдивої інформації», - заявив очільник новоствореної місії.

Як він додав, «Я впевнений, що наша міжнародна місія конкретно допоможе протидіяти дезінформації про Україну та українську діаспору».

Наразі в Україні діє низка волонтерських організацій (StopFake, VoxCheck та ін.), які займаються викриттям недостовірної інформації. Унікальність нового проєкту полягає у можливості моніторити новини про Україну багатьма мовами, у різних куточках світу.

Як розповів Євген Чолій, більшість спостерігачів місії – це лідери українських громад своїх країн. Водночас вони не є експертами з медіа-моніторингу. Тож для волонтерів провели серію онлайн-тренінгів, навчивши розпізнавати фейки.

Наводячи приклади таких фейків у закордонних ЗМІ, в місії згадують публікації про те, нібито українська діаспора засудила санкції проти Криму, а на анексованому півострові буцімто відбувся міжнародний з’їзд українських діаспор.

У польських, чеських, іспанських виданнях виринають брехні про нібито постачання Україною ракетних двигунів до КНДР, про уявні катастрофи на українських атомних станціях, а фотографії з Сирії видають за світлини з війни на Сході України.

Кремлівська пропаганда пустила корені на всіх континентах, вона діє в Білорусі і Аргентині, Болгарії і США, Ізраїлі і Фінляндії, Італії і Великій Британії. Намагаючись дискредитувати Україну у світі, творці фейків розповідають про хаос, «розгул нацизму» та мовні переслідування, пророкують Україні економічний крах.

У міжнародній місії медіа-моніторингу кажуть: робота українських медіа-спостерігачів у різних країнах світу покликана стати таким собі «антивірусом» для знезараження неправдивої інформації про Україну.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.