Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшовики мобілізують останні резерви кучмістів. За спиною Кравчука побачили “вушка” Медведчука

Політмаразми 48196 переглядів

Опубліковано - 22.05.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Більшовики мобілізують останні резерви кучмістів. За спиною Кравчука побачили “вушка” Медведчука
Подейкують, що Леонід Макарович Кравчук приєднався до переговорів коаліції з опозицією не просто так й не сам. І легенда про те, що, мовляв, він врівноважить Івана Плюща - із самого початку виглядала більш ніж наївною. Виходячи із декларацій миру, які проголошують більшовики.

Проте, для партії війни - поява Кравчука є цілком логічною, бо означає присутність у більшовицьких лавах СДПУ(О) на чолі із Медведчуком. І це довешує процес остаточного ідеологічного контролю на коаліцією кремлівських політтехнологів. Відтак, переговори - це лише незначний інструмент технології у роздмухуванні громадянського конфлікту в Україні, про що мріє Москва вже п'ятнадцять років поспіль. За даними «УМ», лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук знову відновив свої впливи на велику політику. Наші джерела стверджують, що екс-глава Адміністрації Президента Кучми став головним правником коаліції і тепер відповідає за юридичний супровід у боротьбі зі стороною Президента та опозиції. Зважаючи на те, що в нинішній складній ситуації всі табори по-своєму намагаються апелювати до права і забезпечувати потрібні рішення судів, заняття юриста Медведчука — архіважливе. До того ж дозволяє йому діяти в затишній для себе атмосфері — негласно та непублічно.

У ролі головного «кризового правника» Віктор Медведчук може сильно прислужитися коаліції. Він ще має вплив на суди, зокрема й на Конституційний. Саме до квоти лідера СДПУ(о) приписують двох скандальних суддів КС, яких Президент України звільняв із посад, — Валерія Пшеничного та Сюзанну Станік. Віктор Володимирович має зв'язки із Вищою радою юстиції. Ба більше, як писала «УМ», він намагався відстояти своє членство у ВРЮ через суди. Насамкінець, Медведчук має багаторічний досвід юридичної та законотворчої практики. Зокрема, є «автором» горезвісної політреформи.

За своїм досвідом і розгалуженістю «мережі» Медведчук, звісно, прееважає Олену Лукаш — заступника міністра юстиції, котра починала свою політичну кар'єру адвокатом на боці Януковича у Верховному Суді в 2004 році. Пані Олена хоч і швидко росте як політик, проте вочевидь не впоралася з надмірним масивом роботи. Тут «сині» і згадали про Медведчука. І взагалі дивно, що в коаліції так довго не знаходили застосування знаменитого «кризового менеджера». Певне, боялися його амбітності та жорстокої напористості. Але коли запеклість боротьби сягає апогею, можна й ризикнути.

Утім ця інформація не дістала підтвердження у самій Соціал-демократичній партії (об'єднаній). Екс-нардеп Володимир Заєць сказав «УМ»: «Про це я не чув і жодної інформації не маю». А заступник голови СДПУ(о) Ігор Шурма порадив звернутися з цим питанням до самого Медведчука.

Водночас пан Шурма зазначив: «Віктор Медведчук чи в активній політиці, чи поза нею завжди займав державницьку позицію. В нього є юридичний досвід і менеджерські здібності. Тому, якщо б із Партії регіонів звернулися до нього з проханням дати якусь оцінку тим речам, які відбуваються, ця людина не відмовилася б вчинити так, як вимагають державні інтереси».
Зрештою, підтвердженням зближення СДПУ(о) та Партії регіонів є й той факт, що до складу робочої групи, яка веде переговори щодо дострокових виборів парламенту, ще минулого тижня ввели чільного есдека, екс-Президента Леоніда Кравчука.

Хоча екс-нардеп Ігор Шурма зазначає, що твердження про зближення їхніх партій некоректне, бо «ми завжди займали одну і ту ж позицію щодо внутрішньої та зовнішньої політики», і «ніколи й не відходили від «Регіонів». Шурма також нагадує, що в нинішньому уряді працює двоє есдеків — перший заступник голови партії, «надзвичайник» Нестор Шуфрич і міністр соціальної політики Михайло Папієв.

Хай там як, а плід дружби «регіоналів» та есдеків ми зможемо побачити вже найближчим часом — на дострокових виборах. Зокрема, вже згаданий нами Леонід Кравчук в інтерв'ю «5-му каналові» не виключив, що братиме участь у списку Партії регіонів. «Я міг би розглянути це питання в залежності від того, яка там моя роль, — зазначив пан Кравчук. — Є багато моментів. Щоб я був причетний, щоб хоча б одним оком подивитися на той список, з ким доведеться працювати». Аргументом на користь балотування за списком Партії регіонів (чи її блоку) Кравчук називає, зокрема, футбольні захоплення чільного «регіонала» Ріната Ахметова. Провідні есдеки, нагадаємо, — теж затяті футбольні фани.

Варто нагадати, що ПР вела з СДПУ(о) переговори про виборчий блок і рік тому, перед парламентськими виборами. Однак тоді «регіонали» поставили попутникам дуже жорсткі вимоги. Вони відмовлялися формувати блок і закликали приєднуватися до списку на індивідуальній основі. Відтак блок під егідою есдеків «Не так!» пішов окремо і на чолі з Кравчуком не зміг подолати виборчий бар'єр.

У коментарі «УМ» Володимир Заєць зазначив, що наразі питання про новий блок не на часі. «Відповідне рішення приймуть, коли треба, керівні органи партії, — сказав один із лідерів СДПУ(о), — і ми затвердимо форму співпраці. Яка точно це буде форма — я не беруся сказати. Але те, що ми будемо співпрацювати, це точно».

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політмаразми»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.