Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У парламенті презентували новий виборчий кодекс

Влада 3638 переглядів

Опубліковано - 28.04.2010 15:19 | Всі новини | Версія для друку

У парламенті презентували новий виборчий кодекс
У парламенті презентували новий виборчий кодекс
У Верховній Раді України презентовано проект нового виборчого кодексу України, який передбачає механізми обрання депутатів за відкритими списками та відповідальності перед виборцями.

Про це на брифінгу у ВР заявив нардеп від Блоку Литвина, заступник керівника робочої групи з підготовки проекту виборчого кодексу Сергій Гриневецький.

"Відповідно до розпорядження голови Верховної Ради України, була створена наша робоча група, мета якої була уніфікація законодавчого поля і це ключ до того, що знайти вихід з політичної кризи у якій знаходиться наше суспільство. Відповідно до резолюції ПАСЕ ... в основу розробки виборчого кодексу було покладено те, що однією з основних проблем України є наявність закритих партійних списків ... Тому головною метою, при розробці кодексу є закладення механізмів зв'язку обраного депутата з виборцями. А друга мета, це відповідальність представницького органу, починаючи від сільських голів, закінчуючи Президентом, на предмет виконання законів і Конституції України", - сказав нардеп.

За його словами у кодексі передбачено механізми відкликання депутатів на місцях, а також персоніфікація виборчих списків.

У свою чергу, заступник голови комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, керівник робочої групи та нардеп від НУ-НС Юрій Ключковський зазначив, що у проекті виборчого кодексу чітко не передбачено тип виборчої системи.

У той же час він зазначив, що проект виборчого кодексу вже зареєстрований у Верховній Раді і може бути розглянутий після обговорення у суспільстві.

У свою чергу член Венеціанської комісії Срджан Дарманович запевнив, що, якщо ВР направить відповідне звернення до комісії з метою надання висновку, то буде створена робоча група, яка надасть рекомендації протягом 1-3 місяців.

При цьому, Ключковський додав, що з боку голови Верховної Ради вже висловлена готовність підписати таке звернення.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.