Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Політичні репресії? Тягнибока викликають на допит

Пістолетне право 5453 перегляди

Опубліковано - 5.05.2010 14:21 | Всі новини | Версія для друку

Політичні репресії? Тягнибока викликають на допит
Політичні репресії? Тягнибока викликають на допит
Лідера Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олега Тягнибока викликають на допит у слідче управління ГУМВС України у місті Києві 6 травня 2010 року.

Про це повідомила прес-служба.

Тягнибока мають намір допитати в якості свідка за ст. 293 Кримінального кодексу України "Групове порушення громадського порядку", щодо подій, які відбулися біля стін Верховної Ради України 27 квітня 2010 року.

Як повідомляла прес-служба ВО "Свобода" 1 травня 2010 було здійснено незаконний примусовий привід у міліцію заступника голови Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" Андрія Мохник та заступника голови Київської міської організації Андрія Іллєнка. У Постанові про примусовий привід йшлося про те, що затримані "через гучномовці та інші звукові прилади викрикували образливі брутальні вислови загального характеру, спрямовані на адресу посадових осіб органів державної влади з настійливими вимогами виконати їх безпідставні бажання, в наслідок чого порушено спокій місцевих жителів та нормальну узгодженість їх життєдіяльності".

У справі щодо подій біля Верховної ради України 27 квітня 2010 року допитані член Політради ВО "Свобода" голова Сумської обласної організації Ігор Мірошниченко, заступник голови Київської міської організації та керівник "Студентської Свободи" Руслан Андрійко.

Повістки на допит отримали ще декілька активістів ВО "Свобода".

27 квітня 2010 року у Києві, після мітингу біля пам’ятника Тарасові Шевченку, міліція затримала голову Тернопільської обласної ради Олексія Кайду. Безпідставно, близько двох годин протримавши в Шевченківському РУ ГУ МВС у м. Києві, застосовуючи брутальну поведінку та не допускаючи адвокатів, голову Тернопільської обласної ради Олексія Кайду відпустили.

27 квітня 2010 року під час акції протесту в наслідок неправомірних дій міліції травми та опіки різних ступенів отримали 43 мирних демонстранти від ВО "Свобода".

На переконання юридичного управління ВО "Свобода" порушення кримінальної справи за статтею 293 (організація групових дій, спрямованих на порушення громадського порядку) є безпідставним. Адже згідно зі статтею 28 ККУ обов‘язковою ознакою цього злочину є саме категорія "злочинна організація" (а це передбачає складання попереднього плану дій та розподіл функцій між учасниками злочинної організації). Свободівці є учасниками мирної акції, як і багато тисяч інших громадян, котрі 27 квітня брали участь в акції протесту проти ратифікації угоди щодо продовження терміну перебування ЧФ РФ на території України. У їхніх діях жодної з ознак організації групового порушення громадського порядку не було.

Зважаючи на відсутність правових підстав для затримання та порушення справи, очевидною є брутальна фальсифікація звинувачень та відверте нехтування свободами громадян України.

Такі дії влади свідчать про те, що мирні зібрання та мітинги в Україні де-факто опинилися поза законом. За помахом указки Януковича в Україні за 2 місяці відбулося тотальне згортання конституційних свобод та нівеляція Декларації прав людини".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.