Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Цушко заходився наводити порядок на ринках

Влада 3316 переглядів

Опубліковано - 6.05.2010 13:24 | Всі новини | Версія для друку

Цушко заходився наводити порядок на ринках
Цушко заходився наводити порядок на ринках
Міністерство економіки України вживає заходів, щоб вартість оренди торгівельних місць на ринках не була завищеною.

"Затрати підприємців на оренду торгівельних площ лягають тягарем на кишеню найменш забезпечених категорій споживачів. Тому для протидії зростанню цін в нинішніх умовах державі необхідно не допускати необґрунтованого завищення ставок оренди", - цитує слова міністра економіки Василя Цушка прес-служба відомства.

На думку міністра, в більшості випадків ціна на оренду торгівельного місця - це питання ефективності управління комунальною власністю, адже ринки часто належать територіальним громадам. Зі своєї сторони, Міністерство економіки забезпечує місцеву владу усім необхідним інструментарієм, для того, щоб не допускати завищення цін на оренду місць на ринках.

Зокрема, Міністерством економіки визначено механізм формування економічно обґрунтованих цін на послуги й оренду торгових приміщень (площ), їх обслуговування на ринках з продажу продовольчих і непродовольчих товарів. Наказом Міністерства економіки рентабельність надання в оренду торгового приміщення не має перевищувати 20%; нормативи рентабельності встановлюються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.

Крім того, Державною інспекцією з контролю за цінами проводяться перевірки на предмет обґрунтованості цін на оренду. Упродовж I кварталу 2010 р. перевірками було охоплено 101 суб'єкт господарювання, у 77 з яких встановлено порушення; прийнято рішення про застосування санкцій на суму 27,4 млн грн.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.