Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Москва поклала око на український ринок скрапленого газу

Газоват 5025 переглядів

Опубліковано - 7.05.2010 17:28 | Всі новини | Версія для друку

Москва поклала око на український ринок скрапленого газу
Москва поклала око на український ринок скрапленого газу
Російський газовий монополіст Газпром задумався над виходом на український ринок газомоторного палива, який вважається одним з найбільших у СНД.

Зокрема, компанія Газпромзбут Україна оголосила запит котирувань на право укладання договору на розробку фінансово-економічного обґрунтування придбання АГНКС на території України, а також на підготовку бізнес-плану проекту створення та розвитку інфраструктури реалізації на території України скрапленого газу.

Разом з тим, максимальна сума контракту за двома договорами становить лише близько $ 220 тис. У числі вимог до учасників: робота на ринку надання консультаційних послуг не менше 7 років, мати "успішний досвід надання послуг підприємствам нафтогазової галузі".

Нагадаємо, що українська мережа АГНКС налічує понад 190 станцій для заправки скрапленим природним газом. Згідно з даними компанії Сумигазмаш, що виробляє АГНКС, в Україні газомоторне паливо використовують близько 100 тис. автомобілів, які споживають близько 0,55 млрд. кубометрів на рік.

Варто також зазначити, що скраплений вуглеводневий газ (СВГ) як моторне паливо реалізується в Україні приблизно на 1,5 тис. АЗС. У 2009 році цій категорії споживачів було реалізовано 350-400 тис. тонн СВГ.

Газпромзбут Україна зареєстровано у квітні 2008 року. У 2009 році компанія поставила українським промисловим споживачам 2,1 млрд. кубометрів природного газу. У 2010 році компанія розраховує поставити українським промпідприємствам 3-3,5 млрд. кубометрів газу, при цьому в першому кварталі поточного року Газпромзбут Україна поставив близько 900 млн. кубометрів газу.

Раніше Національна комісія регулювання електроенергетики України видала трейдеру ліцензію на 5 років на постачання на місцевому ринку до 7,5 млрд. кубометрів газу на рік.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Мале знання віддаляє від Бога, велике - приводить до Нього знову ”
Ф. Бекон, англійський філософ

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.