Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Опозиційні сили створили Комітет захисту України

Захист держави 6357 переглядів

Опубліковано - 11.05.2010 09:20 | Всі новини | Версія для друку

Опозиційні сили створили Комітет захисту України
Опозиційні сили створили Комітет захисту України
Представники позапарламентських та парламентських політичних сил сьогодні підписали установчий акт про створення “Комітету захисту України” для координації спільних дій у відстоюванні національних інтересів країни.

Як повідомляє УНІАН, церемонія підписання відбулася в понеділок, 10 травня, у будинку Спілки письменників України.

Зокрема, під цим документом поставили свої підписи 7 керівників та представників парламентських партій, зокрема Народного руху України, партії «Батьківщина», Європейської партії України, Української соціал-демократичної партії, Партії захисників Вітчизни, партії “Реформи і порядок”, “Народної самооборони”. З позапарламентських партій ініціативу підтримали ВО «Свобода», Українська партія. Керівники КУН та УНП мають намір завтра поставити під вказаним документом свої підписи.

Крім того, створення Комітету захисту України підтримали і УРП «Собор», «Наша Україна» та “Українська платформа”, але їхнє керівництво зазначило, що остаточне рішення з надання згоди у вигляді підпису буде прийнято днями після засідання активу цих політичних сил.

В той же час партія «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка підтримала ініціативу, але потім її лідер відмовився формально підтвердити відповідне рішення, мотивувавши в інтерв’ю журналістам це тим, що сьогодні на офіційному сайті Юлії Тимошенко знайшов інформацію, що саме вона є лідером об’єднаної опозиції, хоча офіційно її поки що такими повноваженнями ніхто не наділяв.

Що стосується безпосередньо установчого акту про створення Комітету захисту України, то в ньому, зокрема, зазначається, що “організаційною основою Комітету є його всеукраїнський характер, участь громадян, рівність представництва політичних партій та громадських організацій, координації їхніх дій як в центрі, так і на місцях”.

В документі зазначається, що, “зважаючи на небезпеку втрати державності та демократичних завоювань народу України... в умовах здійснюваного режимом Януковича широкомасштабного наступу на життєво важливі національні інтереси України, завдання комітету полягатимуть в організації всеукраїнського руху опору”.

Як йдеться далі у декларації, завданнями Народного комітету захисту України будуть: захист суверенітету та територіальної цілісності України; відстоювання основоположних свобод і гідності громадян, їхніх політичних, соціально-економічних і національно-культурних прав; припинення антиукраїнської гуманітарної політики; відсіч будь-яким спробам становлення іноземного контролю над стратегічними підприємствами і галузями промисловості України; збереження євроатлантичного вибору України та її орієнтації на європейські цивілізаційні цінності.

Підписанти документа запевняють, що їхня боротьба "розгортатиметься виключно в правовому полі, визначеному Конституцією України, та базуватиметься на засадах відкритості, координації дій, рівноправного партнерства та відмови від взаємопоборювання".

Також підписанти одноголосно затвердили координатором організації відомого українського письменника Дмитра Павличка.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.