Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Львівські середні підприємці вважають, що їх знищують як клас

Добробут 4251 перегляд

Опубліковано - 14.05.2010 14:36 | Всі новини | Версія для друку

Львівські середні підприємці вважають, що їх знищують як клас
Львівські середні підприємці вважають, що їх знищують як клас
Підприємці Львівщини критикують бюджет країни на 2010 рік. Ідеться про фактичне знищення середнього бізнес-класу на користь великого бізнесу, вважають у Комітеті підприємців Львівщини.

Занепокоєння підприємців викликає передусім збільшення плану зборів для податкової та митниці. Цього року податківці повинні відібрати до казни на 61 відсоток більше зібраних податків, аніж минулоріч, а митники – на понад 23 відсотки. Разом – це понад 57 мільярдів гривень. Це на фоні невисокого економічного зростання.

Підприємці переконані, що за таких обставин податківці знову в примусовому порядку змушені будуть виконувати роль «узаконеного рекету», йдеться у заяві Комітету підприємців Львівщини. Обговорення можливості скасування спрощеної системи оподаткування теж є недобрим знаком, переконані підприємці. Новий податок на житлову нерухомість, диференційовані тарифи на газ і у планах на електроенергію – усе це спрямовано на знищення середнього класу, вважають у комітеті.

Обіцянка – цяцянка

Ще донедавна влада обіцяла податкові канікули для бізнесу, а тепер цими привілеями можуть скористатися лише сімейні малі підприємства, зафіксовано у бюджетному законі. У кабміні ж пояснюють, що заплановані показники досягатимуть шляхом легалізації заробітної плати, радикальним скороченням заборгованої сплати податків, а також «комплексною роботою зі суб’єктами господарювання».

У коментарі «Німецькій хвилі» голова Асоціації роботодавців Львівщини Зеновій Бермес зауважив, що в бюджеті немає жодних реформ, які б сприяли детінізації економіки. Податкове навантаження не зменшене, а тому підприємці й надалі працюватимуть у тіні. Бермес вважає, що у випадках незаконного тиску на бізнес підприємці не поспішатимуть відстоювати свої позиції в суді. Адже нині суди стають переважно на сторону влади, пояснює голова Асоціації. Активна громадянська позиція, на його думку, була б більш ефективною.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.