Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Головна несподіванка візиту Медвєдєва

Влада 3245 переглядів

Опубліковано - 17.05.2010 11:46 | Всі новини | Версія для друку

Головна несподіванка візиту Медвєдєва
Головна несподіванка візиту Медвєдєва
Сьогодні до Києва з офіційним візитом прибуде Президент Російської Федерації Дмітрій Медвєдвєдєв. Найнесподіванішим пунктом його програми виявилися відвідини Меморіалу пам`яті жертв Голодомору.

Про це пише сьогодні «КоммерсантЪ-Украина».

Із запланованих підсумків візиту на окрему увагу заслуговує заява президентів України і Росії про придністровське врегулювання, яка суперечить позиції Євросоюзу з цього питання.

Як відзначає видання, «відмінною рисою візитів до України Дмітрія Медвєдєва є складнощі з формуванням його робочого графіка... На цей раз графік візиту російського Президента до Києва, за словами дипломатів, які брали участь в його формуванні, за останній тиждень змінювався більше десяти разів і був остаточно узгоджений лише в неділю пополудні».

За даними джерел, кілька разів призначали і відміняли зустріч Медвєдєва з представниками українського і російського бізнесу. Згідно з підсумковим варіантом програми, цей захід відбудеться у вівторок в готелі Hyatt за участю Віктора Януковича. За інформацією Ъ, Москва тричі змінювала виш, де російський гість має прочитати лекцію українським студентам. Врешті-решт було обрано Київський національний університет ім. Шевченка. Разом з тим відвідини Чорнобиля вирішили відмінити.

Головна ж несподіванка пов`язана з протокольною частиною. Медвєдєв і Яукович, всупереч традиції, зустрінуться не на Банковій, а на площі Слави, після чого відвідають Могилу Невідомого Солдата, пам`ятник Івану Кожедубу і Меморіал пам`яті жертв Голодомору. "До останнього дня не вірилося, що Голодомор залишиться в графіку. Він кілька разів пропадав звідти", - поділився з Ъ один зі співрозмовників.

Вимогу про обов`язкові відвідини главами держав Меморіалу пам`яті жертв Голодомору під час офіційних візитів увів Віктор Ющенко незадовго до завершення своїх президентських повноважень. Згідно з діючим указом, Медвєдєв має запалити свічу біля пам`ятника, а потім власноручно посадити кущ калини на схилі Дніпра. Чи буде виконано російським гостем останній протокольний пункт, невідомо.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.