Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Парижі відбулося пограбування, яке може стати найбільшим в історії

Кримінал 4292 перегляди

Опубліковано - 20.05.2010 16:11 | Всі новини | Версія для друку

Одна з викрадених картин - “Олива поблизу Естака” Брака
Одна з викрадених картин - “Олива поблизу Естака” Брака
У Парижі невідомі викрали п’ять картин Пабло Пікассо, Анрі Матісса та інших відомих художників на суму 500 млн. євро. Зазначається, що це може стати найбільшим пограбуванням в історії.

Роботи були викрадені в ніч на четвер, 20 травня, з паризького Національного музею сучасного мистецтва, передає радіостанція France Info.

Грабіжники зламали замок залізної огорожі і вирізали скло в Національному музеї сучасного мистецтва. Адміністрація виявила пропажу близько 07:00 (08:00 за київським часом).

Як уточнює 20 minutes з посиланням на Le Nouvel Observateur, були вкрадені наступні роботи: Голуб з зеленим горошком Пікассо (Le pigeon aux petits pois), “Пастораль” Матісса (Le pastorale), “Олива поблизу Естака” Брака (L'olivier pres de l'Estaque) , “Жінка з віялом” Модільяні (La femme a l'eventail) і “Натюрморт з підсвічниками” Леже (Nature morte aux chandeliers).

За неофіційними даними, також вкрадено по одній роботі Брака, Модільяні і Леже.

Якщо інформація про крадіжку і вартості картин буде офіційно підтверджена, пограбування паризького музею сучасного мистецтва може стати найбільшим в історії.

Вважається, що найбільша крадіжка предметів мистецтва була здійснена 18 березня 1990 в Бостоні: тоді з Музею Ізабелли Стюарт Гарднер було вкрадено 13 картин (у тому числі Вермеєр, Мане, Дега і Рембрандт) загальною вартістю близько $ 500 млн.

Розслідування проводить бригада по боротьбі з організованою злочинністю.

Нагадаємо, що в січні 2010 року на півдні Франції були викрадені 30 картин на загальну вартість близько 1,4 млн. доларів, у числі викраденого - роботи Пікассо та Руссо.

Варто зазначити, що іспанський живописець Пабло Пікассо очолив список художників, чиї полотна користуються найбільшою популярністю серед злодіїв.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.