Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко попередила про диктатуру, яку встановлює влада

Політика 4139 переглядів

Опубліковано - 26.05.2010 20:39 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко попередила про диктатуру, яку встановлює влада
Тимошенко попередила про диктатуру, яку встановлює влада
Юлія Тимошенко вважає, що запропонована Віктором Януковичем ініціатива щодо зміни виборчої системи України на мажоритарну дозволить Президентові підпорядкувати собі владу на місцевому рівні і у Верховній Раді.

"Сьогодні вони таку напівмажоритарну систему хочуть привести на рівні рад всіх місцевих і на рівні Верховної Ради. Це їх план, план, по суті, захоплення через адміністративний ресурс, через фінансові можливості влади як на місцевому рівні, так і на рівні парламенту", - сказала Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Херсоні.

За словами Тимошенко, мажоритарна виборча система продемонструвала свої недоліки ще за часів Президента Леоніда Кучми. "Тоді 50% Верховної Ради формувалося на мажоритарній основі. Що робив Кучма і його найближчі друзі, колеги і соратники? Вони перед мажоритарними виборами розписували поіменно за кожним округом керованих бізнесменів, підкладали під них весь адміністративний ресурс і, таким чином, коли на мажоритарному окрузі разом йшли конкурувати люди ідеологічні, які стояли за справедливий, чесний і незалежний розвиток України, вони ніколи не вигравали у тих людей, які прийшли за підтримки апарата Президента від бізнесу, які підтримані адмінресурсом", - сказала вона.

Тимошенко зазначила, що змішана виборча система "робила повністю керованим парламент, тому що 50% парламенту апріорі працювали під Президента, під адмінресурс".

"Це значить, що 300 голосів набрати буде елементарно будь-якій діючій владі, яка будувати хоче не демократію, а будувати хоче диктатуру у чистому вигляді", - зазначила вона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.