Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МВФ не дасть кредиту уряду Азарова?

Економіка 4823 перегляди

Опубліковано - 27.05.2010 16:05 | Всі новини | Версія для друку

МВФ не дасть кредиту уряду Азарова?
МВФ не дасть кредиту уряду Азарова?
На сьогоднішній день велика вірогідність того, що Міжнародний валютний фонд може відмовити Україні на початку реалізації нової програми співпраці найближчим часом.

Про це УНІАН повідомило джерело в Україні, детально поінформоване про хід переговорів України і МВФ.

«Сьогодні вірогідність того, що МВФ відмовить Україні у продовженні співпраці за новою програмою, становить 9 до 1», - сказав співбесідник агентства.

При цьому він зазначив, що однією з основних причин можливої відмови є те, що МВФ фактично впевнений, що в держбюджеті України на 2010 рік закладено істотно занижений дефіцит.

«У МВФ розкусили, що реальний дефіцит в Україні за підсумком року буде не 5,3% ВВП, як прийняли, а близько 14%. Крім того, в МВФ не бачать від України вирішення проблем «Нафтогазу», намірів реформувати систему пенсійного забезпечення і підвищення ціни на газ для населення. Сьогодні, враховуючи плани провести місцеві вибори восени, на реформування пенсійної системи і підвищення ціни ніхто не піде», - сказав співбесідник агентства.

При цьому він зазначив, що навряд чи ситуацію може змінити позиція Росії, яка заявила про підтримку продовження співпраці, оскільки чинить опір її продовженню в обставинах, що склалися, керівництво європейського департаменту МВФ.

«Позиція Росії, звичайно, важлива, проте наприкінці минулого року Росія також фактично підтримувала надання Україні чергового траншу кредиту, проте ситуацію переламати не вдалося. Позиція євродепартаменту виявилася сильнішою», - зазначив співбесідник агентства.

Як повідомлялося раніше, уряд України веде переговори з МВФ про початок нової програми співпраці, що передбачає виділення кредиту в розмірі до 19 млрд. дол. на 2,5 роки. Проте процес переговорів затягується.

Прем`єр-міністр України Микола Азаров 21 травня заявив, що на сьогоднішній день Україна виконала всі умови для продовження співпраці з МВФ, які можна було виконати на етапі підписання нової програми. Азаров відзначив, що на сьогоднішній день, згідно з вимогами МВФ, ухвалено закон про підвищення акцизів, затверджено фінплан НАК «Нафтогаз України» з дефіцитом трохи більше 6 млрд. грн. і головне - ухвалено бюджет з дефіцитом 5,3%.

Також він заявив, що запевнив МВФ у тому, що уряд має і буде виконувати закон про держбюджет, і за підсумками 2010 року дефіцит бюджету становитиме 5,3 % ВВП.

Він дав зрозуміти, що вважає свою обіцянку завершити рік зі встановленим дефіцитом достатньо вагомим аргументом для МВФ.

Раніше Україна планувала одержати перший транш за новою програмою співпраці з МВФ вже в червні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.