Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Начальник Генштабу ЗСУ відмовився працювати з двічі засудженим Президентом

Скандал 6703 перегляди

Опубліковано - 30.05.2010 01:53 | Всі новини | Версія для друку

Генерал армії Іван Свида не погоджується з баченням розвитку ЗСУ Януковичем
Генерал армії Іван Свида не погоджується з баченням розвитку ЗСУ Януковичем
Начальник Генштабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Іван Свида подав рапорт про відставку.

Про це в суботу, з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України повідомило одразу кілька інформаційних агенцій.

"Як офіцер і відповідальна людина, я готовий працювати в складних умовах на зміцнення оборони країни. В ситуації, що склалася, я визнаю право президента реалізувати його бачення шляхів розвитку Збройних Сил. Він це робитиме з іншим начальником Генерального штабу", - пояснив свої мотиви відставки Свида.

"Я за посаду не тримаюся. Вдячний генералам, офіцерам, усьому особовому складу Збройних Сил за ті не прості і відповідальні завдання, які нам спільно вдалося реалізувати в інтересах зміцнення обороноздатності України", - додав він.

Рапорт генерала армії України Свиди повинен розглянути Президент України - Верховний головнокомандувач ЗСУ і своїм указом звільнити його або з посади, або з військової служби.

Іван Свида був призначений начальником Генерального штабу - Головнокомандувачем ЗСУ 18 листопада 2009 року.

Як повідомлялося раніше, у відставку пішли Командувач Військово-морськими силами адмірал Ігор Тенюх і командувач Повітряними силами генерал-полковник Іван Руснак, обидва прихильники прозахідного розвитку України і політики Ющенка.

Між тим, сьогодні, 30 травня, з редакцією "Аратти" зв'язався начальник прес-центру ВПС України підполковник Роман Юрчило, який спростував інформацію про факт написання рапорту про відставку Свидою.

За його словами ніхто з генералів ніяких рапортів про відставку не писав. "Інформація про відставку чомусь з'явилася на ТСН. Ми не знаємо звідки там її взяли (на сайті ТСН ця інформація подається з посиланням на сайт "Кореспондент.net" - прим. "Аратти"), бо нічого подібного не було ні на офіційному ресурсі Міністерства оборони, ні на урядовому порталі, ні на офіційному ресурсі Президента. Це чутки, які далекі від дійсності." - сказав Юрчило.

Він також повідомив, що декілька місяців тому у ЗМІ хтось розпустив чутки про відставку комадувача ВПС. Але це також не знайшло підтвердження у реальному житті.

За словами Юрчила, ТСН, отримавши спростування від МО, зняло інформацію, шо не відповідає дійсності з свого сайту, а у випуску ТСН, який буде сьогодні у ефірі - прозвучить спростування.

Юрчило підкреслив, що твердження про прихильність українських військових до прозахідної чи проросійської орієнтації у військовому будівництві є абсурдним. Збройні Сили України розвиваються у такий спосіб, аби забезпечити обороноздатність держави і в цьому українські військові використовують досвід всіх країн. Зрозуміло, орієнтуючись на найсучасніші стандарти.

Юрчило наголосив, що військове командування ЗС України поза політикою, як це вимагає чинне законодавство. І тому твердження про прихильність до того чи іншого головнокомандувача - це нісенітниця. Він зазначив, що особовий склад служить Україні, а не певним особам у владі.

Наразі, на офіційному ресурсі МО України інформація про відставки відсутня. Але, беззаперечним є факт, що цю новину повідомили й прокоментувли провідні інформаційні агенції не тільки України, а й за її межами.

Наприклад, "Радіо Свобода" присвятило події розлогий коментар.

Прокоментували подію і на Бі-Бі-Сі. При чому, підтвердивши факти наявності певних протиріч у керівництві.

Повідомили цю новину і російські інформагенції. Зокрема: "Лєнта.ру", "News.ru" (з посиланням на прес-службу МО України) та інші.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.