Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хорошковський вважає, що російські чекісти в Україні - це нормально

Захист держави 6848 переглядів

Опубліковано - 31.05.2010 12:02 | Всі новини | Версія для друку

Хорошковський вважає, що російські чекісти в Україні - це нормально
Хорошковський вважає, що російські чекісти в Україні - це нормально
Служба безпеки України має засоби і способи протидії можливим недружнім діям співробітників Федеральної служби безпеки Росії на Чорноморському флоті РФ.

Про це голова СБУ Валерій Хорошковський сказав в інтерв`ю газеті «КоммерсантЪ-Украина» (№ 88 від 31 травня 2010 року).

Відповідаючи на питання, чи одержав він під час переговорів з головою ФСБ Олександром Бортниковим гарантії того, що співробітники ФСБ на ЧФ РФ не здійснюватимуть недружню діяльність, Хорошковський сказав, що «якщо ми говоримо про те, що у нас є іноземна база, то зрозуміло, що вона має екстериторіальне походження, відповідно, здійснювати контррозвідувальну роботу на території кораблів Чорноморського флоту ми не можемо. Давайте скажемо по-іншому: всім відомо, що в рамках посольств працюють реальні офіцери розвідки, однак ніхто не обурюється з цього приводу?!».

За словами Хорошковського, якщо вони починають здійснювати недружні дії, їх видворяють.

«Так і в даному випадку: все має відбуватися лише в рамках регламентованих норм», – сказав голова СБУ.

При цьому Хорошковський відзначив, що українські спецслужби точно знатимуть про проведення таких дій.

«Ми не зобов`язані нікого контролювати, якщо людина діє в рамках закону. Якщо співробітники ФСБ виходитимуть за межі законодавчого поля України, у нас є всі способи і засоби для протидії», - сказав Хорошковський.

Як повідомлялося раніше, 19 травня голови СБУ України і ФСБ Росії підписали угоду про співпрацю, що включає повернення співробітників ФСБ до Севастополя (вони були відсутні там з 13 грудня 2009 року, коли українська сторона зажадала виведення офіцерів контррозвідки Чорноморського флоту, РФ, що відноситься до ФСБ, з території України).

Крім того, за даними тижневика «Дзеркало тижня», як жест доброї волі та демонстрації нового політичного курсу вищого керівництва України всю роботу Департаменту контррозвідки СБУ щодо російських спецслужб в Україні повністю припинено.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.