Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Програма економічних реформ: про деякі обіцянки Президента забули...

Влада 3970 переглядів

Опубліковано - 2.06.2010 17:47 | Всі новини | Версія для друку

 Програма економічних реформ: про деякі обіцянки Президента забули...
Програма економічних реформ: про деякі обіцянки Президента забули...
Програма, яку розглядатимуть на засіданні Комітету економічних реформ при Президентові України, передбачає поетапне реформування національної економіки.

Попередньо Віктор Янукович наголошував на необхідності першочергового вирішення питань щодо податкової реформи, а також створення умов для зростання інвестицій у базові галузі.
Серед найактуальніших реформ у сфері економіки старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газізуллін називає, по-перше, реформування енергетичної галузі України. По-друге, реформи державного сектору, наприклад системи пільг та пенсійного забезпечення.

«На що ще варто звернути увагу, то це на поліпшення регуляторного середовища – варто скасувати багато документів, які так чи інакше гальмують розвиток малого та середнього бізнесу», – зазначає Газізуллін.

Програма не співпадає з обіцянками Януковича

За попередньою інформацією, програма економічних реформ передбачає три етапи, втіленням яких займатимуться у 2010-2014 рр. Вже цього року у Президента очікують доопрацювання та ухвалення Податкового кодексу. Серед реформ у довгостроковій перспективі – встановлення, зокрема, мораторію на нові види соціальної підтримки, збільшення частки єдиного соціального внеску працівника, а також формування прозорого ринку землі сільськогосподарського призначення.

На думку експерта Школи політичної аналітики НаУКМА Сергія Кисельова, основна перевага програми – поетапність її впровадження. Економіст називає проект «менш популістичним», аніж економічний блок передвиборчої програми Віктора Януковича.

Водночас Сергій Кисельов наголошує, що низка пунктів, задекларованих свого часу у передвиборчих планах Януковича, у програмі економічного розвитку відсутня.

«Наприклад, у програмі Януковича «Україна для людей» йде мова про скорочення ставки ПДВ до 17% у 2011 році – у проекті Програми економічних реформ такого пункту немає. Окрім того, у передвиборчій програмі йшлося про податкові канікули для малого й середнього бізнесу – у проекті нової програми про це немає жодного слова», – додає експерт.

Бракує досягнень в економічній сфері

За словами президента Центру ринкових реформ України Володимира Ланового, сто днів президентства Віктора Януковича відзначилися для національної економіки, перш за все, налагодженням українсько-російської співпраці. «Зняття політичних обмежень щодо економічних відносин із Росією – це, безперечно, суттєвий позитив. Проте в інших важливих питаннях нова влада поки тупцює на місці», – вважає Лановий.

Досі проект програми економічних реформ не оприлюднювався.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Слово, що йде від серця, проникає в серце”
Нізамі

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.