Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хто хоче до Леніна - поспішайте, бо скоро закриють

Світ навколо нас 8189 переглядів

Опубліковано - 27.09.2006 18:16 | Всі новини | Версія для друку

Центральна площа Російської Федерації
Центральна площа Російської Федерації
Мавзолей Леніна буде закрито з 10 листопада по 26 грудня, повідомляє Центр по зв'язках з пресою і громадськістю Федеральної служби охорони РФ.

“Комендатура Московського Кремля повідомляє, що у зв'язку із зверненням науково-дослідного і навчально-методичного центру біомедичних технологій "Вілар" з 10 листопада по 26 грудня буде закритий Мавзолей В.І.Леніна для проведення планових профілактичних робіт”, - мовиться в прес-релізі.

Відвідини Мавзолею москвичами й гостями столиці, на цей період, буде припинено.

Мавзолей закривають на “профілактику” регулярно, зазвичай роботи займають півтора-два місяці, рідше - декілька днів.

Закриття Мавзолею пов'язане з проведенням планових біохімічних робіт із збереження тіла Леніна, що забальзамовано. Подібна практика існує з моменту створення Мавзолею.

Попередній раз профілактичні роботи в Мавзолеї проводилися навесні минулого року.

Як повідомив раніше РІА Новості заступник директора Науково-дослідного центру біомедичних технологій Всеросійського НДІ лікарських і ароматичних рослин (ВИЛАР) Юрій Денісов-Нікольський, тоді "профілактика" пройшла в "штатному режимі", без несподіванок.

Фахівці саме цього інституту завжди проводять роботи в Мавзолеї. За словами Денісова-Нікольського костюм Леніну вирішили не міняти. За даними РІА Новості, останній раз ленінський костюм міняли в 2003 році.

На думку ученого, при належному догляді і своєчасній профілактиці тіло Леніна цілком може знаходитися в Мавзолеї ще 100 років.

У попередні роки фінансування профілактичних робіт здійснювалося за рахунок держави. В даний час, кошти на це виділяє один з наукових фондів, назва якого не повідомляється.
Тут стояли усі - від Сталіна до Янаєва.
Тут стояли усі - від Сталіна до Янаєва.
Від “Аратти”:цікава країна Росія. Нібито офіціно - не комуністична, а Мавзолей “вождя світового пролетаріату” знаходиться на центральній площі держави, як і раніше. Й росіяни й гості столиці незмінно вклоняються трупу “батька” більшовизму. І почесна варта, так само, як і в СРСР, стоїть біля входу Мавзолею. Кожного дня в російському ефірі лунає музика все того ж радянського гімну, написаного за часів Сталіна. Щоправда - з сучасним текстом, так би мовити, відповідно до вимог часу.

Так само, як і при Леніні, Сталіні, Хрущові, Брежневі, Горбачові - всі головні урочистості держави відбуваються біля цвинтаря, де поховані видатні комуністичні лідери. Ті, хто розбудовував ГУЛАГи, влаштовував Голодомори, мільйонами розстрілював співгромадян... Щоправда, Володимир Путін не піднімається на трибуну Мавзолею, а стоїть трохи осторонь, так би мовити, ближче до народу. Та хіба ж від зміни місць складових сумма мінятиметься? Як стверджуть вчені - не менш, як найближчі сто років, про перепоховання Леніна можна не турбуватися.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.