Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тимошенко прогнозує восени сплеск інфляції

Економіка 4910 переглядів

Опубліковано - 3.06.2010 21:11 | Всі новини | Версія для друку

Тимошенко прогнозує восени сплеск інфляції
Тимошенко прогнозує восени сплеск інфляції
Юлія Тимошенко прогнозує, що внаслідок незбалансованої монетарної політики уряду та Національного банку вже восени в Україні відбудеться сплеск інфляційних процесів.

"Уся емісія, яку роблять сьогодні, відіграється на цінах, які люди будуть мати на все, що вони споживають. Від емісії до інфляції лаг становить приблизно 2-3 місяці. Цей лаг закінчиться восени", - сказала Тимошенко сьогодні на зустрічі з представниками опозиційних партій та рухів Дніпропетровської області, повідомляє прес-служба.

Тимошенко зазначила, що в квітні 2010 року в Україні обсяг промислового виробництва скоротився на 1,8% у порівнянні з аналогічним показником у березні 2010 року. "Останні 7 місяців, важко, в кризу, але економіка місяць до місяця постійно приростала. Зараз падіння на 1,8%. Це вперше за останні місяці", - додала вона.

Таким чином, за її словами, уряд Миколи Азарова не зміг забезпечити збільшення соціальних видатків виправданими економічними заходами. "Все це за рахунок банального джерела – емісії грошей. І за той період, поки перебуває Янукович при владі, емісії для бюджетних потреб зробили стільки, скільки наш уряд в цілому за два попередні роки. А це тільки декілька місяців, 100 днів!", - наголосила Тимошенко.

Як відомо, за даними Держкомстату, в Україні зростання промислового виробництва у квітні 2010 року проти квітня 2009 року становило 17,4%, у січні-квітні 2010 року до січня-квітня 2009 року – зростання 12,6%. У квітні 2010 року в порівнянні з березнем 2010 вже відзначався спад промислового виробництва на рівні 1,8%.

У квітні 2010 року обсяг операцій з придбання Національним банком України облігацій внутрішньої державної позики (за номінальною вартістю без урахування операцій з двостороннього котирування) становив 1,83 млрд. грн. (з початку року – 26,3 млрд. грн.).

Найближчим часом уряд планує випустити додаткові облігації на суму 20 млрд. грн. на 5 років під 5,5% річних для погашення заборгованості з повернення ПДВ експортерам.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.