Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Японії розробили прототип штучного мозку

У світі науки 5425 переглядів

Опубліковано - 16.06.2010 12:45 | Всі новини | Версія для друку

У Японії розробили прототип штучного мозку
У Японії розробили прототип штучного мозку
Японські вчені розробили перший в світі прототип штучного розуму, синтетичний інтелект здатний обробляти гігантську кількість інформації.

Однак імплантувати мозок роботам і давати їм можливість мислити самостійно вчені поки бояться.

На сьогоднішній день роботи вже вміють дуже багато чого з того, що робить їх схожими на людей: ходити і бігати на двох ногах, розрізняти обличчя, підтримувати діалог, виконувати прохання, але, по суті, це поки лише подібні до людини комп'ютери.

Вченим з японського Національного інституту з дослідження матерії спільно з міжнародною групою вчених вдалося створити штучний інтелект в буквальному сенсі цього слова. Після того, як технологія біомолекулярного обчислення буде реалізована на практиці, машини отримають те, що на сьогоднішній день властиве тільки людині - здатність до творчості в найширшому розумінні.

"Новий спосіб обробки інформації за принципом нагадує роботу людського мозку. У голові кожного з нас мільйони нейронів постійно взаємодіють один з одним, одночасно обробляючи таку кількість інформації, з якою не впорався б жоден суперкомп'ютер", - повідомив керівник проекту фізик з Індії Анірбан Бандіопадхія.

"В основу принципу функціонування закладено скануючий пристрій у формі вістря, яке здається нерухомими, але насправді воно рухається, зчитуючи інформацію з носія. Розмір носія цієї інформації складає всього один нанометр, а молекули працюють, як клітини мозку. На моніторі комп'ютера їх можна спостерігати в тривимірному зображенні. Нова технологія дозволить вирішувати ті завдання, які були недоступні нинішнім обчислювальним системам ", - пояснив керуючий директор передового центру нанообчислень Японії Дайсуке Фудзіта.

Діагностика та лікування онкологічних захворювань - та сфера, де ці розробки планується застосувати перш за все. Дослідник Субрата Гхош пояснила: "Наша наступна мета - створення програмувальних молекулярних систем, які будуть вводитися безпосередньо всередину ракових клітин і трансформувати їх у здорові". За задумом, штучний розум повинен повторити еволюцію від найпростіших одноклітинних до самостійно мислячих високоорганізованих структур.

"Проте наслідки від потрапляння цієї технології не в ті руки можуть бути такими ж непередбачуваними, як і сам штучний розум", - підсумували автори дослідження

Нагадаємо, на початку травня повідомлялося, що американські фахівці з нанотехнологій створили і запрограмували робота завбільшки з одну-єдину молекулу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.