Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Янукович підтвердив стратегічний курс у Європу та здійснення реформ

Влада 4550 переглядів

Опубліковано - 18.06.2010 16:14 | Всі новини | Версія для друку

Президент Янукович підтвердив стратегічний курс у Європу та здійснення реформ
Президент Янукович підтвердив стратегічний курс у Європу та здійснення реформ
Сьогодні відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з членами правління «Ялтинської Європейської стратегії» Віктором Пінчуком та Олександром Кваснєвським

Вітаючи поважних гостей у Києві, Глава держави відзначив, що потужна і професійна команда прибула в Україну у дуже цікавий час – час змін. Віктор Янукович підкреслив, що зараз настав саме той час, коли є можливість реалізувати реформи, повідомляє прес-служба.

«Практично за всі роки незалежності в Україні сьогодні вперше з’явилася така можливість, тому що на всіх рівнях влади, починаючи від Президента, Прем’єр-міністра, коаліції в парламенті і місцевої влади у всіх регіонах, – це єдина команда, яка сьогодні може брати на себе зобов’язання і відповідальність», – підкреслив він.

Президент зауважив, що головною стратегічною метою була, є і буде інтеграція до Європейського Союзу. «Україна стратегічною метою поставила для себе інтеграцію в ЄС. Ми розглядаємо наближення стандартів життя людей в Україні до європейських, як невід’ємну частину інтеграції в ЄС. У багатьох напрямках, які сьогодні вже концептуально відпрацьовані, ці реформи розпочнуться у 2010 році», – сказав Янукович, додавши, що триває також і процес гармонізації українського законодавства з європейським.

Водночас Президент наголосив, що запроваджувані заходи «не данина моді на Європу в Україні. Ці кроки не мають політичного забарвлення. Це вкрай необхідні заходи, яких потребує сьогодні держава, суспільство. Фактично країна зупинилася у своєму розвиткові, адже не приймалися стратегічні рішення».

Під час бесіди Янукович звернув увагу присутніх на те, що за досить короткий період часу в Україні вже спостерігається покращення економічної ситуації. Він, зокрема, відзначив зростання експорту на 31%, імпорту – на 16%, ВВП – на 4,9%, ріст доходів населення і зменшення дефіциту бюджету поточного року при тому, що ще у березні цього року цей дефіцит становив близько 16%.

«Нам багато треба було зробити, щоб знизити дефіцит бюджету. Ми свідомо пішли на зобов’язання перед МВФ – знизити його поточного року до 5,6%, і прийняли такий бюджет. Зараз ми бачимо, що йдемо вже у цих параметрах. Тобто дефіцит не буде більше 5,6%. Скоріш за все, він буде меншим», – констатував Президент.

Янукович повідомив, що чинною владою нині опрацьовується довгострокова стратегічна програма розвитку як мінімум на 5 років. У перспективі – робота над десятирічною програмою. Він також підкреслив, що у 2011 році показник дефіциту бюджету планується не більше 3,5%, а у 2012-му – 2%.

Президент наголосив, що для суттєвого зменшення дефіциту бюджету, серед інших заходів, чинною владою було ухвалено рішення про скорочення видатків на утримання державного апарату всіх рівнів.

«Я почав із себе – добровільно прийняв рішення знизити удвічі посадовий оклад Президента. Відповідно, було знижено посадові оклади всіх чиновників», – зазначив він.

«Головне для нас – побудувати ефективну модель економіки. Для цього треба значно скоротити видатки бюджету і, відповідно, підняти доходи. Ми бачимо, як це можна зробити, і ми це робимо», – підкреслив Глава держави, додавши, що влада також свідомо пішла на скорочення державного апарату на 20% та зниження верхньої межі пенсії держчиновників.

«Ми зробили верхню планку, і за рахунок скорочення виплат підвищених пенсій перерозподілили кошти на тих, хто отримував дуже мізерну пенсію», – сказав Президент. Він також повідомив, що було проведено низку інших заходів, які дали можливість зекономити близько 14 мільярдів гривень.

Віктор Янукович також торкнувся теми боротьби з корупцією у державі. «Фактично, ми починаємо боротьбу з корупцією з нуля. В Україні законів про боротьбу з корупцією не було. Це також своєрідна реформа, яку ми вводитимемо поступово, крок за кроком посилюючи цей напрямок», – сказав він.

Як один із дієвих заходів боротьби з корупцією в Україні Глава держави назвав скорочення дозвільної системи. «Ми зараз вже намітили для себе план. Цього року скоротимо систему дозволів, ліцензій, які ускладнювали життя середньому і малому бізнесу в Україні, як мінімум на 50%. Тобто ми значно спрощуватимемо ситуацію з веденням бізнесу в державі, мінімізуємо вплив чиновників на цю надважливу сферу», – заявив Президент.

Говорячи про розробку та втілення реформ у державі, Янукович зауважив, що до цієї роботи були залучені авторитетні іноземні консалтингові компанії, використовується кращий світовий досвід, який адаптується до України. Він також повідомив, що практично з усіх напрямків реформ проводяться громадські слухання з метою залучення до цього процесу активної частини суспільства.

Глава держави також розповів про суть судової реформи, відзначивши, що вже цього року буде прийнято Закон про судоустрій і статус суддів в Україні. «Це також та робота, яку 20 років мої попередники не могли зробити. Я сам очолив цю роботу, створили серйозну робочу групу, що за три місяці відпрацювала дуже важливі закони, які вже прийняті в парламенті в першому читанні», – констатував Віктор Янукович. За словами Президента, до другого читання планується провести громадські слухання, консультації з Венеціанською комісією щодо цього законопроекту.

На завершення Президент відзначив, що завжди із задоволенням працював і готовий й надалі працювати разом із представниками «Ялтинської Європейської стратегії». «Ми із задоволенням з вами працювали і будемо працювати. Нам це дуже приємно. Ми розуміємо, що і як треба робити. Я вважаю, що від нашої співпраці завжди буде користь, – сказав він.

Александр Кваснєвський, у свою чергу, відзначив, що організація з великою зацікавленістю спостерігає за роботою Президента України Віктора Януковича та його команди, відзначивши її позитивні результати.

«Та політична стабілізація, яка спостерігається, дуже потрібна Україні. Вона дає певну платформу і для реформ, і для модернізації, і для розвитку відносин України як з ЄС, так і з іншими державами», – сказав він.

Кваснєвський також зазначив, що «Ялтинська Європейська стратегія» готова допомагати Україні у наближенні до ЄС. Він запросив Главу держави 1 жовтня 2010 року взяти участь у роботі щорічного зібрання членів «Ялтинської Європейської стратегії».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.