Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Журналісти винайшли спосіб боротьби з цензурою

За право людини 5467 переглядів

Опубліковано - 29.06.2010 12:26 | Всі новини | Версія для друку

Журналісти винайшли спосіб боротьби з цензурою
Журналісти винайшли спосіб боротьби з цензурою
Журналісти з країн, де на інтернет накладена сувора цензура, отримали «онлайн-притулок», спеціальну службу у всесвітній мережі, яка навчить і допоможе журналістам обійти цензуру, поширити інформацію і залишитися анонімними.

Цю службу у співпраці з комп’ютерною фірмою надає міжнародна організація «Репортери без кордонів».
«Репортери без кордонів» у співпраці з компанією XeroBank надають можливість «громадянам інтернет-простору» швидко і анонімно поширити свою інформацію, користуючись безкоштовною зашифрованою електронною поштою.

Адже, хоча інтернет був найдоступнішим і найвідкритішим способом передачі інформації для журналістів, блогерів та дисидентів у країнах, де інші засоби масової інформації зазнають утисків, із розвитком технологій державні служби контролю дійшли і до інтернет-цензури.

Країн, які потребують нової послуги, стає дедалі більше, говорить керівник відділу нових засобів масової інформації «Репортерів без кордонів» Люсі Морійон.

Зокрема, цього року до списку країн, які є під спостереженням організації, в яких ставлення до інтернету викликає занепокоєння, долучилася Росія.

У Росії, де держава взяла під контроль головні засоби масової інформації, інтернет став головним способом поширення інформації, але ця свобода є під загрозою через арешти та переслідування блогерів і блокування сайтів, які вважають «екстремістськими», заявляють «Репортери без кордонів». Наприклад, саме під цим приводом було закрито інформаційний сайт «Інгушетія.ру».

Правозахисники і комп’ютерники гарантують безпеку

Технічно безпеку тих, хто вийде на контакт із новим «притулком», забезпечать сучасні технології збереження приватності в інтернеті, зокрема, сполучення через зашифрований канал. Кореспонденцію від онлайн-журналіста буде практично неможливо відстежити – кодований сигнал спрямовуватиметься вперемішку з десятками тисяч інших через мережі кількох країн.

Щоб скористатися «інтернет-притулком», який працює з 10-ї до 18-ї години за центральноєвропейським часом від понеділка до п’ятниці, потрібно наперед домовитися про контакт електронним листом за адресою shelter@rsf.org.

Працівники служби нададуть користувачам найкраще наявне програмове забезпечення для шифрування даних і оминання цензури в інтернеті та інформацію, як ними користуватися.

Через цю службу, яку розробила компанія, що спеціалізується на безпеці інформації, можна буде пересилати і відео та аудіоматеріали.

А в майбутньому, як планують «Репортери», їхній «притулок» матиме й спеціальний сайт, на якому публікуватиметься заборонена в окремих країнах інформація.

За підрахунками організації, близько 60 країн запровадили ту чи іншу форму цензури в інтернеті. Фільтрують інтернет десь 40 із них. За ґратами у світі перебуває приблизно 120 веб-журналістів, блогерів та громадян, які поширюють інформацію в інтернеті.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Розум може підказати, чого слід уникати, і тільки серце промовляє, що слід робити”
Жозеф Жубер

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.