Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. Працівники ринків готують акції протесту

За право людини 5391 перегляд

Опубліковано - 30.06.2010 13:51 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. Працівники ринків готують акції протесту
Україна для людей. Працівники ринків готують акції протесту
19 липня в Одесі відбудеться Надзвичайний з’їзд працівників ринків України.

Про це повідомив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.

За його словами, під час з’їзду планується ухвалити програму стратегічних дій щодо вирішення гострої проблемної ситуації, яка склалася на ринках країни. Учасники звернуться до Президента та Прем’єр-міністра України з вимогою вжити невідкладних дій з тим, щоб не допустити порушення соціально-економічних прав людей, зайнятих у ринковій торгівлі. В протилежному випадку, за словами Якібчука, країну очікує низка Всеукраїнських акцій протесту.

Участь у з’їзді візьмуть працівники ринків Одеси, Хмельницького, Харкова, Чернівців, Києва, Дніпропетровська, Донецька, Вінниці, Тернополя, Луцька та інших міст.

Як відзначають в НФПУ, найбільшу стурбованість працівників ринків викликають зміни податкового законодавства та посилення фіскальної системи; законність призначення власників ринків та пов’язані з цим проблеми укладання договорів оренди; неправомірність та економічна необґрунтованість орендної плати та ринкового збору на більшості ринків України; невизначеність тарифів на послуги ринків; відсутність гарантій збереження або повернення інвестицій підприємців у робочі місця, а також завищення цін на ринкові товари для споживачів.

За словами заступника голови НФПУ Григорія Кабанченка, проблеми найманих працівників ринків за 18 років незалежності України фактично порушуються вперше. «До цього часу всі вирішували проблеми власників ринків та приватних підприємців, які мають право торгівлі на ринку. Наймані ж працівники залишалися поза увагою. Ці люди, сьогодні досягають передпенсійного віку, і перед ними постане питання пенсійного забезпечення. В результаті неврегульованої системи обліку та неналежного оформлення зайнятості, багато із них залишаться без пенсій, а в окремих випадках - і без засобів до існування», - зазначає Кабанченко.

На сьогоднішній день в Україні налічується 2761 ринок, у торгівлі на яких задіяні 2,4 млн. осіб постійно, а ще майже 4 млн. працюють періодично.

Ініціаторами Надзвичайного з’їзду працівників ринків України виступили представники ринків «Привоз» та «Старокінний» (м. Одеса), «Озерка» (м. Дніпропетровськ), «Троєщина» (м. Київ).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.