Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Невтішні прогнози. Немає війни, немає пошесті, а українці вимирають....

Національне питання 6561 перегляд

Опубліковано - 7.07.2010 13:23 | Всі новини | Версія для друку

Невтішні прогнози. Немає війни, немає пошесті, а українці вимирають....
Невтішні прогнози. Немає війни, немає пошесті, а українці вимирають....
Чисельність населення в Україні в довгостроковій перспективі становитиме 36-39 мільйонів людей, якщо не буде стрімкого міграційного припливу.

"Ми прогнозуємо, що рівень народжуваності протягом двох років підніматися не буде", - заявила під час відеомосту Депопуляція в Україні і Росії - схожість і відмінність директор інституту демографії та соцдосліджень НАН України Елла Лібанова.

"Що стосується смертності, думаю, що ми зможемо трохи виграти за рахунок сільської місцевості, якщо надамо можливість людям отримувати своєчасно хоча б першу медичну допомогу", - додала Лібанова.

Тенденцію перевищення смертності над народжуваністю в сільській місцевості в Україні вчені простежують ще з 1979 року, в містах - з 1991 року. Згідно з даними Держкомстату, в Україні проживає 45,9 млн осіб. За прогнозами ООН, якщо динаміка смертності не зменшиться, то в 2030 році в Україні проживатимуть 39 мільйонів осіб.

Нагадаємо, раніше заступник директора російського Інституту демографії Михайло Денисенко заявив, що Росія отримала за рахунок міграційного обміну з Україною близько одного мільйона осіб.

Від “Аратти”: загальновідомо, що тіло й душа, дух перебувають у кожної людини у міцному зв'язку. Природа, Бог створив нас так, що старіняі й смерть людини настає зі старіння і слабкості душі-Духу. А душа й Дух живляться від нашої самобутної Духовності. Духовності, яка не може перерватися у якомусь поколінні, бо вже не відновиться.

Ми можемо скільки завгодно звинувачувати владу. І це буде справедливо. Але справедливим є й те, що ми маємо саме ту владу, на яку залуговуємо. Хіба не буде в нас чужинська влада, якщо ми цураємося, не можемо відстояти нашу споконвічну мову. Мову, на якій розмовляли наші пращури. А мова - це не тільки засіб комунікації. Мова - це енергетика, яка живить наш біологічний організм, корегує його правильну роботу.

Ви можете сказати, що навкруги погана їжа, нікчемна медицина тощо. І це правда. Тільки погодьтеся і з іншою правдою: соромно казати про неякісну їжу генетичним нащадкам хліборобів, які все ще мають під ногами найбільші в світі запаси чернозему. Очевидно, ми не цінуємо, що маємо, а тому - й не можемо дати собі ради.

Бідність і біди - від слабкої душі, а не влади. І цю проблему ми мусимо вирішити, аби вижити самим і зберегти свій рід.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.