Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Голова КС не виключає, що певні положення судової реформи будуть визнані неконстуційними

Влада 3438 переглядів

Опубліковано - 9.07.2010 12:57 | Всі новини | Версія для друку

Голова КС не виключає, що певні положення судової реформи будуть визнані неконстуційними
Голова КС не виключає, що певні положення судової реформи будуть визнані неконстуційними
Голова Конституційного суду Андрій Стрижак не виключає, що деякі норми закону про судоустрій можуть бути визнані неконституційними.

Про це він повідомив під час своєї підсумкової прес-конференції.

"Зараз робити висновки я б просто побоявся, бо я не знаю тексту (цього закону про судоустрій), я не знаю основні положення, але там дуже багато речей ... конкретна норма, яка може бути визнана неконституційною", - наголосив Стрижак.

Разом з тим, він підкреслив, що він ще не читав цей закон у повному обсязі, тому поки не може робити жодних висновків. Стрижак підкреслив, що цей закон ще не підписаний Президентом України і не набрав чинності.

"Але я переконаний, що він буде у нас предметом розгляду ... Відчувається, що є прийняті норми, які будуть предметом розгляду нашим судом", - підкреслив голова КСУ.

Як повідомлялося раніше, 7 липня Верховна Рада України прийняла закон про судоустрій і статус суддів. За відповідне рішення проголосували 260 депутатів з 264 присутніх в залі. ВР розглянула більше 550 поправок з 1724 запропонованих депутатами. Інші поправки не розглядалися.

"Закон визначає правові засади організації судової влади та здійснення правосуддя в Україні з метою захисту прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, прав та законних інтересів юридичних осіб, інтересів держави на засадах верховенства права, визначає систему судів загальної юрисдикції, статус професійного судді, народного засідателя, присяжного, систему та порядок здійснення суддівського самоврядування і встановлює систему та загальний порядок забезпечення діяльності судів та регулює інші питання судоустрою і статусу суддів", - сказано в повідомленні інформаційного управління ВР.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.