Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Прократура розслідує, як молода команда Черновецького заробляла на руйнуванні набережної

Кримінал Регіон: м.Київ 4637 переглядів

Опубліковано - 13.07.2010 11:41 | Всі новини | Версія для друку

Прократура розслідує, як молода команда Черновецького заробляла на руйнуванні набережної
Прократура розслідує, як молода команда Черновецького заробляла на руйнуванні набережної
ГПУ та прокуратура столиці розслідує криміналоьну справу за фактами зловживань посадовими особами КМДА при видачі дозволів на плавучі ресорани. Як виявилося тільки зараз - вони становлять небезпеку.

Київською транспортною прокуратурою розслідуються кримінальні справи, порушені Генеральною прокуратурою України та прокуратурою міста Києва за фактами використання службовими особами низки державних установ свого службового становища в інтересах третіх осіб під час видачі дозвільних документів, які зумовили використання гідротехнічних споруд набережної річки Дніпро в межах міста Києва для швартування стоянкових несамохідних суден та перевищення своїх повноважень службовими особами окремих підприємницьких структур, які використовують гідротехнічні споруди з порушенням законодавства.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Піл час розслідування кримінальних справ отримані висновки технічної експертизи та свідчення фахівців, які приймали участь у проектуванні гідротехнічних споруд у м. Києві у 1963 та 1983 роках, згідно з якими міська гранітна набережна, за своїм функціональним призначенням, є виключно берегоукріплювальною спорудою і не пристосована для відстою плавзасобів.

Критичні навантаження, зокрема вітрові можуть призвести до руйнування кріплень швартових устроїв, самої гідроспоруди, що призведе до некерованості плавзасобів і загрози життю людей.

Заступник генпрокурора України - прокурор міста Києва у червні ц.р. за результатами проведених перевірок вніс подання міністру транспорту та зв'язку України про усунення порушень закону України "Про транспорт" та іншого законодавства з безпеки судноплавства, в якому зокрема поставлені питання перегляду попередніх висновків державних контролюючих служб щодо можливості використання гідротехнічних споруд.

Слідчим Київської транспортної прокуратури окремі плавзасоби, в т.ч. дебаркадер, на якому розміщено ресторан "Муракамі", визнано речовим доказом у кримінальній справі, та 08 липня 2010 р. згаданий плавзасіб оглянуто і скеровано у безпечне місце та передано на зберігання власнику. Відшвартування дебаркадеру зумовлено необхідністю створення умов для проведення слідчих дій за участі фахівців на місці попередньої стоянки, повідомляють у прокуратурі Києва.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.