Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. Азаров традиційно “забув” розрахуватися з шахтарями за вугілля

Економіка 5176 переглядів

Опубліковано - 13.07.2010 14:42 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. Азаров традиційно “забув” розрахуватися з шахтарями за вугілля
Україна для людей. Азаров традиційно “забув” розрахуватися з шахтарями за вугілля
Від сьогодні шахтарям державного підприємства «Львіввугілля» доведеться добиратись на роботу і назад пішки.

Перевізник, який співпрацює з ДП «Львіввугілля», поставив жорстку умову - перевезення шахтарів буде припинено доти, доки об'єднання не розрахується за вже надані послуги.

Про це повідомила прес-служба Профспілки працівників вугільної промисловості в Україні (ППВП).

Як повідомив голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин, і працівники вугільних підприємств Червонограду, і терком Укрвуглепрофсоюзу, і керівництво ДП чудово розуміють претензії перевізника, адже "Львіввугілля" вже два місяці не може оплатити його послуг, але змінити ситуацію неможливо - ДП не може "вибити" в рідному міністерстві гроші за відвантажену вугільну продукцію.

Тільки з початку липня ДП "Львіввугілля" відвантажило ДП "Вугілля України" палива на 24 млн грн, плюс 12 млн грн "зависли" з минулого місяця, але грошей об'єднання так і не побачило. Усі звернення у "Вугілля України", Мінвуглепром натикаються на одні обіцянки, - зазначив керівник профспілки, - минулого тижня профільний міністр пообіцяв керівництву "Львіввугілля" перерахувати за відвантажене паливо 14 млн. грн, але кошти так і не надійшли.

В результаті держпідприємство залишається абсолютно без оборотних коштів (на шахтах немає можливості придбати необхідне обладнання, матеріали, деталі і т.д.).

Крім того, як повідомив Олег Турчин, над мешканцями Червонограда нависла загроза з дня на день залишитися без питної води, так як борг "Львіввугілля" у 5 млн. грн. перед міськводоканалом може обернутися повною зупинкою подачі води всьому місту. "Шахтарі "Львіввугілля" відвантажили неоплаченого палива на 36 млн. грн, а заборгованість ДП за комунальні та інші обов'язкові послуги становить 12 млн. грн, - зазначив лідер профспілки, - тобто власних коштів об'єднання вистачило б для розрахунків з усіма боргами, але через неможливість їх отримати, "Львіввугілля" у критичній ситуації".

По допомогу у вирішенні цієї проблеми червоноградські шахтарі мають намір звернутися до голови Львівської ОДА.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.