Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Холодна війна-2. Boeing презентував безпілотник на водневому паливі

Технології 5562 перегляди

Опубліковано - 13.07.2010 16:52 | Всі новини | Версія для друку

Phantom Eye
Phantom Eye
Американський авіабудівний концерн Boeing представив перший прототип висотного безпілотного літального апарату Phantom Eye, який здійснюватиме польоти на водневому паливі, повідомляє Flightglobal.

Викатка безпілотника відбулася 12 липня 2010 року в місті Сент-Луис, штат Міссурі. Як очікується, у вересні поточного року почнуться наземні випробування апарату, а перший політ тривалістю 4-8 годин відбудеться в першому кварталі 2011 року.

Створений Boeing безпілотник має розмах крил 45,72 метра. Phantom Eye зможе здійснювати польоти на висоті до 19,8 тисяч метрів на швидкості до 150 вузлів (278 кілометрів на годину). Тривалість польоту БПЛА становитиме близько чотирьох діб. Безпілотник зможе перевозити устаткування масою до 204 кілограмів. Відзначною особливістю Phantom Ray є використання в нім двох 2,3-літрових двигунів Ford, які спочатку були спроектовані для автомобіля Ford Ranger.

Роботи із створення водневого безпілотника ведуться достатньо швидко - в березні 2010 року Boeing оголосив про початок монтажу першого прототипу Phantom Eye. Корпус безпілотника планується виконати із застосуванням технології "стелс", яка дозволить понизити помітність Phantom Eye в різних діапазонах хвиль.

Окрім Phantom Eye Boeing також створює ударний стелс-беспілотник Phantom Ray. Перший політ цього апарату намічений на кінець 2010 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація не помирає від інфаркту, вона помирає тому, що в неї відібрали мову”
Ліна Костенко

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.