Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Центр радіочастот застерігає українців від купівлі iPhone

Добробут 4238 переглядів

Опубліковано - 14.07.2010 14:29 | Всі новини | Версія для друку

Центр радіочастот застерігає українців від купівлі iPhone
Центр радіочастот застерігає українців від купівлі iPhone
Український державний центр радіочастот застерігає українців від купівлі телефонів марки iPhone, які не сертифіковані в Україні.

iPhone наразі не може бути ввезений на територію України та реалізований через торговельну мережу згідно із законодавством. При підключенні до мереж українських операторів цей телефон буде внесе в так званий "сірий" список і згодом може бути назавжди відключений, перетворившись на дорогу і марну іграшку, застерігає центр радіочастот.

Без проблем можуть працювати в Україні тільки ті iPhone, які були ввезені громадянами з-за кордону або отримані ними в міжнародних поштових відправленнях для власних потреб.

Держпідприємство наголошує, що таким чином можна ввезти два телефони. Крім цього, апарати повинні бути зареєстровані в узагальненій базі даних кодів IMEI мобільних терміналів, які веде Український державний центр радіочастот.

13 червня набрав чинності Закон України № 2299 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного нагляду в галузі зв'язку. Закон передбачає додаткові повноваження для Державної інспекції зв'язку з проведення перевірок суб'єктів господарювання, зокрема, дотримання ними умов реалізації засобів зв'язку. Суб'єкти господарювання, згідно з пунктом 1.6. Порядку реалізації в Україні радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, затверджених рішенням Національної комісії з питань регулювання зв'язку України, мають право здійснювати реалізацію тільки тих радіоелектронних та випромінювальних пристроїв, які відповідають встановленим законодавством умовам їх застосування в Україні.

Центр стурбований повідомленнями про реалізацію продукції Apple на тіньовому ринку в Україні. Так, минулого тижня газета Сєгодня повідомила про те, що в країну починають нелегально ввозити iPhone, встановлюючи на них завищену ціну.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.