Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Міліція затримала активісток FEMEN за купання у фонтані: їх судитимуть

За право людини Регіон: м.Київ 7017 переглядів

Опубліковано - 16.07.2010 02:46 | Всі новини | Версія для друку

Міліція затримала активісток FEMEN за купання у фонтані: їх судитимуть
Міліція затримала активісток FEMEN за купання у фонтані: їх судитимуть
Співробітники міліції затримали трьох активісток організації FEMEN під час акції “Нема води в крані - миюся на Майдані” на Майдані Незалежності.

Про це повідомила прес-секретар руху Тетяна Козак.

За її словами, трьох активісток Олександру Шевченко, Ганну Гуцол і Женю Крайзман було затримано і поміщено до слідчого ізолятора. Станом на 16:00 дівчат везли до суду. Їм інкримінують статтю 153 ч. 1 (порушення правил проведення акції) та 173 (хуліганство), повідомляє "Українська правда".

"Ми проводили нашу щорічну акцію “Нема води в крані - миюся на Майдані”. Ми третій рік купаємося у фонтані, але в цьому році чомусь вирішили, що цього робити не можна. І про це нам повідомили безпосередньо перед акцією. Міліція підійшла і сказала, але чому не можна, пояснити не змогла. Тому ми продовжили проводити свою акцію", - розповіла Козак.

Крім того, за її словами, під час затримання міліція застосувала до активісток силу. "Трьох дівчат стягли з парапету, затягли в машину і відвезли у відділок", - сказала Козак.
Пізніше стало відомо, що 16 липня 2010 р. о 9:00 відбудеться суд над активістками FEMEN. О 8:40 FEMEN зробить заяву у приміщенні суду. Вони готують зустрічний позов про незаконні дії міліції за статтею 170 (перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій) і 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій). Будь-яке рішення суду не на користь активісток буде оскаржено, повідомляє прес-служба руху.

Варто зазначити, що жіночий рух FEMEN часто протестує проти політики чинної української влади. Так, нещодавно активістки руху FEMEN висловили протест у зв'язку з офіційним візитом Президента Росії Дмітрія Мєдвєдєва до України у формі перфоманса "Задранная Медведевым", в ході якого одна з активісток руху з намальованими червоною фарбою кривавими слідами ведмедячих лап на тілі оголилася біля дверей Адміністрації президента Віктора Януковича. Пізніше вони звернулися до Державного секретаря США Гілларі Клінтон по допомогу і захист від української влади на чолі з Януковичем, яка ущемляє права жінок.

Раніше активістки FEMEN в Україні закликали жінок з оточення членів нового українського уряду оголосити своїм чоловікам і коханцям секс-бойкот. У такий спосіб феміністки хотіли висловити своє обурення заявою новообраного прем'єр-міністра країни Миколи Азарова про те, що жінка не може працювати в уряді, тому що не здатна сказати тверде "ні".

Раніше правоохоронці затримали в Києві біля будівлі уряду одну з активісток жіночого руху FEMEN, що брала участь в акції протесту біля стін Кабінету міністрів. А нещодавно працівники СБУ провели бесіди з активістками руху.

FEMEN, у свою чергу, відповів черговою акцією під стінами СБУ.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.