Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російському громадянинові Гундяєву готують подарунок?

Влада 3500 переглядів

Опубліковано - 16.07.2010 21:54 | Всі новини | Версія для друку

Російському громадянинові Гундяєву готують подарунок?
Російському громадянинові Гундяєву готують подарунок?
Депутат Київської міської ради, голова постійної комісії Київради із питань культури і туризму Олександр Бригинець побоюється, що Києво-Печерську Лавру передадуть з державної власності до «церковно-московської».

Про це він сказав, коментуючи рішення Київради про передачу Лаври у державну власність.

«Не встигли стихнути пристрасті навколо перейменування частини вулиці Мазепи на вул. Лаврську, як навколо головного українського монастиря вибухнув новий скандал. Після відмови передати Києво-Печерську Лавру у державну власність на засіданні Верховної Ради, де депутати від Партії регіонів не підтримали проект передачі, молодші їх колеги у Київраді, разом зі своїми сателітами з Блоку Черновецького, таки передали Києво-Печерську Лавру з муніципальної власності до державної», - відзначив депутат.

Він прокоментував, чому так терміново ухвалювалося рішення і що за цим стоїть.

«Насправді, Лавру передавали настільки поспішно, що проголосували аж двічі. Один - за передачу всього комплексу споруд, а другий – ще і за Успенський собор окремо. Отже, тепер, якщо виходити з документів, в Києві два Свято-Успенські собори», - говорить Бригинець.

Депутат стверджує, що влада дуже поспішала, тому і не підготувала документи належним чином і згідно з регламентом. Зокрема, проект рішення ухвалили з порушенням правил регламенту Київради - питання не розглядалося на комісії з питань культури і туризму.

«Причина для такого поспіху очевидна – скоро приїжджає московський патріарх КИРИЛ. Якщо Лавру не передали і вулицю не перейменували, то на київських урядовців (президента, мера тощо) очікувало б «кирилівське шльопання», - іронізує депутат Бригинець.

Голова комісії Бригинець побоюється, що тепер небезпека нависла і над музеями, і над художніми майстернями, які розміщено на території заповідника. Найімовірніше, їх або повністю, або частково виселять, а саму Києво-Печерську Лавру передадуть з державної власності до церковно-московської. Що, за його даними, підтверджує прес-служба Києво-Печерської Лаври, «яка, звичайно ж, знає, що єдиновладним власником Лаври стане УПЦ МП». Тому названа прес-служба вже щедро заявила, що вони якось порозуміються з музеями, відзначив депутат.

«Одне не зрозуміле, чому церкві потрібно знаходити спільну мову з музеями. Музеї у нас державні, а церква у нас відокремлена від держави. От і повинна церква знаходити спільну мову зі своїми вірянами, а музеї - зі своїми відвідувачами. Сподіваюся, незважаючи на безглузді перестановки, ініційовані новою владою, у Лаврі знайдеться місце і ченцям, і музеям, і митцям. Адже Києво-Печерська Лавра - не лише церковна, а й духовна святиня України, а духовність - поняття значне ширше, ніж церковність», - заявив Бригинець
.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращі закони народжуються зі звичаїв”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.