Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російські вчені винайшли спосіб бездоганного копіювання картин

Технології 5253 перегляди

Опубліковано - 22.07.2010 04:59 | Всі новини | Версія для друку

Російські вчені винайшли спосіб бездоганного копіювання картин
Російські вчені винайшли спосіб бездоганного копіювання картин
Російські фізики з Фізичного інституту ім. П.Н. Лебедєва (ФІАН) винайшли спосіб настільки бездоганного копіювання будь-якої картини, що тепер, наприклад, “Мона Ліза” може бути відтворена в мільйонах екземплярів, які буде не відрізнити від оригіналу.

Єдиний обмежувач - точність первинного сканування зразку.

Домогтись цього допоможе розроблена співробітниками інституту нова технологія прямого лазерного перенесення речовини за допомогою видимого світла. Роботою пристрою, здатного відтворювати масляний живопис, здійснювати літографію і навіть будувати мікросхеми, можна буде керувати так само, як і будь-яким принтером - за допомогою комп’ютера.

"Ми розробили технологію перенесення речовини, зокрема, масляних фарб за допомогою лазера на парах міді, що працює в режимі підсилювача яскравості зображення. За допомогою такої технології можна переносити не тільки окремі елементи, але й цілі фрагменти зображення", - пояснив глава групи розробників ФІАН Олександр Насібов.

При цьому зображення можна відтворювати з дуже високою роздільною здатністю, підкреслив учений.

"Розмір одного субпіксела визначається роздільною здатністю оптичної системи, - відзначив професор Насібов. - Тому за наявності спеціальної оптики лазерне випромінювання можна сфокусувати до дуже малої величини. Окремі субпіксели можуть мати розмір в 20 мкм, і сприйняття кольору буде практично таким же, як і при змішуванні фарб".

Втім, за допомогою нової технології можна не тільки копіювати, але і творити нові картини. Причому художники можуть писати без всякого пензля - просто на екрані комп’ютера, а потім перенести художній твір на полотно за допомогою нововинайденого приладу.

Але мова йде не тільки про живопис, уточнив Насібов.

"Істотною перевагою методу прямого лазерного листа є можливість перенесення на заданий об’єкт різних речовин, зокрема і твердих, що неможливе при використанні звичайних принтерів. Це основна і вона ж принципова відмінність", - відзначив він.

Ця ж особливість надає і важливіші для технологій можливості, ніж копіювання живопису. Адже на місці масляних фарб можуть бути тонкі плівки, органічні сполуки, напівпровідникові структури і тому подібне, пояснюють дослідники. Тому нова технологія може бути з успіхом використана і в електронній промисловості - для виготовлення пасивних елементів мікросхем і органічних світлодіодів, органічних дисплеїв, а також для виконання літографії, нанесення маркувань, зокрема і на метал тощо, розповіли у ФІАН.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.