Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна перетворюється на феодальну державу

За право людини 5507 переглядів

Опубліковано - 27.07.2010 10:15 | Всі новини | Версія для друку

Володимир Яворський, виконавчий директор Української Гельсінської групи
Володимир Яворський, виконавчий директор Української Гельсінської групи
Україна на початку ХХІ століття перетворилась на ... феодальну державу.

Такого висновку дійшли експерти Української Гельсінської cпілки (УГС), дослідивши ситуацію у галузі порушення прав людини при новій українській владі. Як зазначає голова cпілки Володимир Яворський, нині з різних областей України надходить інформація про свавілля місцевого чиновництва і політиків, подібна ж тенденція існує і на всеукраїнському рівні. До правопорушників і неофеодалів належать і ті, хто має захищати законність – прокурори, міські голови, податківці, міліцейські керівники, заявив голова УГС в інтерв’ю Радіо Свобода.

"Вони разом творять якісь такі мафіозні клани, які тримають усіх. Або це можуть бути інші заможні люди, які на місці усе скуповують: і підприємства, і великі ділянки землі – і диктують селянам, що вони мають робити. Люди у провінції відчувають повне безправ’я, тому що очевидно: міліція не виконує своїх функцій. Тому що вона ніколи не захищала там звичайних людей – вона виконує лише те, що їй каже влада зверху. Ми з колегами також відзначили, що уся влада в Україні закрита настільки, що немає жодної реакції ні на які скарги, хто б не скаржився: чи це правозахисні організації, чи це звичайні люди – вони б’ються об стіну. Тільки якщо є дзвінок згори, тоді органи влади починають щось робити…" - сказав Яворський.

На питання: чи міжнародні правозахисні організації – «Репортери без кордонів» або «Міжнародна амністія» – на порушення прав людини в Україні реагують оперативніше, ніж ті українські інституції, які мали б цією проблематикою займатись? Яворський відповів:

– Вони, наші політики і чиновники, взагалі живуть автономно. Центральна влада не зважає на якісь події. Тобто, у них є якийсь певний план, вони його реалізують, незважаючи ні на що. Все, що інше відбувається, в їхньому розумінні – це недоліки, або ж це все організовано опозицією. Тобто, коли ми дивимось у ЗМІ на реакцію влади, то вона така: це все організовані провокації опозиції! Коли СБУ приходить із перевірками до громадських активістів – це якісь там опозиційні речі. Коли місцеві адміністрації збирають інформацію про політичні переконання чиновників, або хто як голосував на останніх президентських виборах, складаючи банк даних про усіх чиновників у районі, – то це все так само опозиція!

Яворський вважає, що новий законопроект про масові зібраннія є не найгіршим. Натомість є значно небезпечніші законодавчі ініціативи, які можуть остаточно поховати надію на демократію.

"Він не є найгіршим законопроектом. Якщо у ньому змінити 5-6 норм, він буде кращим, ніж та ситуація, що склалася зараз. Набагато гіршим є Закон про захист персональних даних, Трудовий кодекс, який розглядається у парламенті. Ця влада слухає лише дві речі: рейтинг – тобто, якщо буде падати рейтинг, будуть відбуватись певні метаморфози у їхній поведінці. Тобто, люди повинні знати і розуміти, що відбувається у країні, це наша ключова функція на сьогоднішній день. І друга річ – реакція міжнародної спільноти на всі ці речі. Тому що наша країна експортна, увесь наш бізнес побудований на продажі металу або інших речей у Євросоюз, Америку, інші країни, тож Україна не може бути ізольованою". - наголосив Яворський.

За словами Яворського, у державах, де найбільше порушуються права людини, економіка перебуває не на найвищому рівні. До того ж, Захід воліє мінімізувати торгівлю з такими державами, якщо взагалі не накладати ембарго: подібне мало місце у відносинах ЄС і Білорусі, США та Ірану.

Не виключено, що під тиском західних економічних партнерів українські політики, тісно пов’язані з великим бізнесом, будуть змушені зменшити тиск на суспільство. А суспільство тим часом має гартуватись для протистояння тискові нинішньої влади, щоб врятувати себе і державу, наголошує голова УГС.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минуле корисне тільки в тому сенсі, що вказує нам шляхи та засоби до розвитку”
Генрі Форд

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.