Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Справа Гонгадзе. “Репортери” бачать загрозу і називають справу Гонгадзе тестом для Януковича

Кримінал 4430 переглядів

Опубліковано - 28.07.2010 15:01 | Всі новини | Версія для друку

Справа Гонгадзе. “Репортери” бачать загрозу і називають справу Гонгадзе тестом для Януковича
Справа Гонгадзе. “Репортери” бачать загрозу і називають справу Гонгадзе тестом для Януковича
Розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе є тестом для нової влади у питанні свободи слова.

Таку думку висловив гендиректор організації "Репортери без кордонів" Жан-Франсуа Жульяр в своїй статті у виданні Slate.fr.

"Якщо владі нічого приховувати, вона дозволить правосуддю робити свою справу та судити генерала Пукача, обвинуваченого в тому, що він особисто задушив журналіста десять років тому. І можливо ми дізнаємось, хто надав указ військовому позбавитись репортера", - вважає Жульяр.

"Якщо ж процес відбуватиметься за зачиненими дверима через питання "національної безпеки" і завершиться звичайним вироком виконавцям, спроби влади захистити свободу преси на зможуть переконати світ", - впевнений він.

Генсек "репортерів" також зауважує, що українські журналісти дуже цінять свою свободу, яку вони отримали лише після відставки Леоніда Кучми.

"Після обрання президентом проросійського кандидата Віктора Янукович, умови роботи медіа стали об'єктом дуже пильної уваги. Мало країн знали такий підйом руху на захист свободи преси", - пише він.

"Найменша неповага до журналіста або на головного редактора одразу потрапляє на перші шпальти певних видань. Проте ця пильність дуже важлива зараз, коли цензура знову набирає обертів", - вважає Жульяр.

Також він звернув увагу на те, що за останні кілька місяців інформаційний плюралізм став сходити нанівець.

Журналісти Сергій Андрушко та Сергій Кутраков відчули на собі залізний кулак влади, до незважаючи на відеозапис, де точно видно, що їм заважали виконувати професійні обов'язки.

"Якщо ця тенденція збережеться, система може повернутися". Політичний апарат швидко намагається взяти під контроль інформацію", - впевнений Жульяр.

Він вкотре підкреслив неможливість того, що голові СБУ належить телеканал.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.