Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Робили “В+В”, а вийшло “В-В”?

Влада 8092 перегляди

Опубліковано - 4.10.2006 09:49 | Всі новини | Версія для друку

Президент України Віктор Ющенко
Президент України Віктор Ющенко
Президент України Віктор Ющенко заявив про те, що Україна ніколи не повернеться до системи авторитаризму і гарантує продовження демократичних реформ в державі. Якщо так заявляє Глава держави - то реальна небезпека відкату у минуле реально існує.

“Я ставлю всю повноту належної мені влади і тверду політичну волю для того, щоб Україна і надалі жила повноцінним демократичним життям. В Україні ніколи не буде повернення до авторитаризму”, - заявив Ющенка на церемонії вручення щорічної премії “Квадрига” в Берліні.

“Як Президент я був і залишатимуся гарантом безповоротності демократичних реформ в моїй країні, утвердження громадянського суспільства і верховенства права і, безумовно, повноцінного здійснення європейських, євроатлантичних прагнень”, - наголосив глава української держави.

Він зазначив, що помаранчева революція “стала тільки початком”. “Проте її імпульс вже не подолати”, - сказав Ющенко.

Говорячи про премію “Квадрига”, Ющенко зазначив, що вона присвячена всім тим, хто “долає всі межі і дбає про цінності, об'єднувальні і консолідуючі”.

Ющенко зазначив, що Україна чекає від німецьких і “всіх європейських партнерів розуміння і прагне досягнутого європейського досвіду”.

Раніше повідомлялося, що Президент України Віктор Ющенко вважає, що вручена йому нагорода – премія "Квадрига" свідчить про повагу до українського народу, про підтримку його прагнень до свободи і демократії.

“Я сприймаю цю нагороду як прояв поваги до українського народу, а також підтримку його прагнення до свободи і демократії”, - заявив Ющенко на церемонії вручення премії в Берліні у вівторок.

Глава української держави наголосив, що те, що премія вручається щорічно в день возз'єднання Німеччини, є особливим символом, зазначивши, що 3 жовтня 1990 року назавжди залишиться особливим роком в історії.

“Падіння берлінської стіни, возз'єднання Німеччини дало поштовх до переосмислення масштабу місії в сучасній Європі”, - заявив Ющенко, додавши, що “своєю незалежністю і “помаранчевою революцією” Україна продовжує його (цього дня – ред.) демократичну суть і геополітичну логіку”.

Ющенко наголосив, що за ці роки з часу “помаранчевої революції” Україна “кардинально змінилася”. “Сьогодні це держава, де панує свобода слова, де панує демократія, де поступово розвивається відкрита і конкурентна економіка”, - наголосив Президент.

Від "Аратти": Відкинувши ритуальну частину спічу нашого Президента, не можна не помітити месиджу, який Ющенко надав європейським політикам: “українська демократія сьогодні у реальній небезпеці!” Це означає, що всі ритуальні заклинання українських політиканів щодо “незворотності” реформ та трансформаційних процесів були лише шумовою завісою, яка мала б приспати пильність світової громадськості. І те, що ми бачимо сьогодні, - є дійсно нічим іншим, ніж відкатом у совкове минуле, що можна наочно, у більш яскравій та гіпертрофованій формі спостерігати у Росії. Чи потрібно це нам, українцям? Одного разу, на референдумі, більшість вже сказала своє "НІ". Напевно нинішня правляча коаліція СРАКА цього не почула. Воно й зрозуміло чому. Тільки ж хіба ми із вами стадо, щоб за хворими поводирями йти до прірви?
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У сучасних умовах будь-яка нація, що не бажає «самознищення» чи рабського становища у світовому співтоваристві, повинна на перше місце висувати завдання інтелектуальної безпеки”
Юрій Канигін

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.