Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Куди зникають гроші? Українці добросовісно сплачують за віртуальні комунальні послуги

Добробут 4673 перегляди

Опубліковано - 31.07.2010 19:19 | Всі новини | Версія для друку

Куди зникають гроші? Українці добросовісно сплачують за віртуальні комунальні послуги
Куди зникають гроші? Українці добросовісно сплачують за віртуальні комунальні послуги
Жителі України в січні-червні поточного року сплатили за житлово-комунальні послуги (ЖКП) 16,2 млрд. грн., що становить 99,7% від нарахованих за цей період сум.

Про це повідомив Державний комітет статистики України.

Згідно з повідомленням, серед регіонів найвищий рівень розрахунків за ЖКП спостерігався в Сумській, Вінницькій, Івано-Франківській і Львівській областях (109-107,9%), найнижчий - у Севастополі та в Одеській області (67,1% і 90,8% відповідно).

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника особового рахунку в червні ц.р. зменшилися на 2% порівняно з червнем 2009 року, і з урахуванням електроенергії (з розрахунку 100 кВт/год.) становили 182,9 грн.

У Держкомстаті зазначили, що заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг у червні зменшилася на 4,1% порівняно з травнем поточного року, і на початок липня становила 10 млрд. 452 млн. грн. Середній термін заборгованості населення за всі послуги становив 3,9 місяці. Зменшення заборгованості відбулося в усіх регіонах країни, окрім Севастополя.

Зокрема, в червні ц.р. заборгованість за три й більше місяців мали: за централізоване опалення й гаряче водопостачання - 32,4% власників особових рахунків, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій - 28%, за вивіз побутових відходів - 23,1%, за централізоване водопостачання та водовідведення - 22%, за газопостачання - 20,4%.

У січні-червні ц.р. населення сплатило за електроенергію 3 млрд. 752 млрд. грн., що становить 135,8% нарахованих за цей період сум. Серед регіонів найвищий рівень оплати електропостачання спостерігався в Закарпатській, Одеській і Херсонській областях (204,8%–199,5%) з урахуванням погашення боргів попередніх періодів, найнижчий – у Чернігівській, Житомирській, Полтавській і Сумській областях (78,5%-94%). Заборгованість населення з оплати електроенергії на початок липня становила 2 млрд. 874 млн. грн.

У січні-червні населення уклало 46 тис. договорів із погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 91,7 млн. грн., а сума внесених платежів із урахуванням довгострокових договорів становила 90,1 млн. грн.

Довідка УНІАН. Жителі України в 2009 році сплатили за житлово-комунальні послуги 25,7 млрд. грн., що становить 92,4% від нарахованих за цей період сум.

Від “Аратти”: на цьому тлі якось дивакувато виглядають традиційні заяви чиновників від ЖКГ про нібито існуючі борги населення за комунальні послуги. При тому називаються якісь астрономічні цифри. Виникає питання: що у жеківців існує якась особлива статистика чи подвійна бухгалтерія?

Принаймні, явний дисонанс статистичних даних давно мав би зацікавити правоохоронців. Втім, нам громадянам, в принципі давно відомо, що у так званій сфері комунальних послуг давно і міцно оселилися кримінальні стосунки. Адже, чинний Кримінальний Кодекс визначає цілком конкретну відповідальність і за ненадання послуг, за які сплачено, і за обман покупця, тобто нарахування грошей за неіснуючі товари й послуги. Проте, не чутно, аби когось з жеківців за це притягнули до відповідальності.

Але тепер стало очевидним й інше: нарахування для статистичної звітності існують одні, а ми, вірогідно, сплачуємо за іншими.

Саме тому ми публічно звертаємося до Міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова та Генерального прокурора України Олександра Медведька з проханням ретельно перевірити, куди ж зникають народні гроші, які українці сплачують за, практично віртуальні, послуги?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.