Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. Восени подорочають хліб і макаронні вироби

Добробут 4472 перегляди

Опубліковано - 3.08.2010 11:12 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. Восени подорочають хліб і макаронні вироби
Україна для людей. Восени подорочають хліб і макаронні вироби
Експерти аграрного сектора прогнозують підвищення вартості хліба на 7-10%.

Воно буде викликане зростанням світових цін на пшеницю, подорожчанням енергоносіїв, високим борговим навантаженням аграрних підприємств і необхідністю збільшення мінімальної зарплати в нинішньому році, пише газета Коммерсантъ-Украина.

На думку представників Всеукраїнської асоціації пекарів, підвищення цін можна уникнути, якщо Кабмін запропонує компенсації для збереження підприємствами галузі рентабельності.

Як пише КоммерсантЪ, про майбутнє подорожчання хлібобулочних виробів учора на прес-конференції заявив експерт Українського клубу аграрного бізнесу Володимир Лапа. За його словами, причиною цього є зростання світових цін на пшеницю, викликане втратами найбільших виробників зернових в результаті засухи.

Зокрема, тільки Російська Федерація втратила близько 10 млн. га посівів пшениці, зазначив пан Лапа. Для українських виробників ситуація ускладнюється збільшенням вартості енергоносіїв і борговими зобов'язаннями аграрних підприємств, що взяли кредити в умовах економічної кризи.

"Закупівельні ціни на пшеницю зараз на 15% вище, ніж у минулому році", - сказав експерт. За його прогнозами, через три місяці це призведе до підвищення вартості борошна, що в свою чергу викличе зростання цін на хліб на 7-10%, зазначається в статті.

У Кабінеті міністрів сподіваються утримати ціни. "Запасів зерна більш ніж достатньо. Урожай непоганий. Проблема запасів і цін на хліб завжди була в центрі уваги будь-якого відповідального уряду", - заявив минулого четверга прем'єр-міністр Микола Азаров. Тим часом, на думку Віктора Лапи, запасів вистачить не більше ніж на три-п'ять місяців. "Цим можна лише згладити подорожчання", - вважає експерт.

З такою думкою згодний голова центрального комітету Всеукраїнської профспілки працівників харчової, переробної промисловості та суміжних галузей Анатолій Тельних: "Ми очікуємо подорожчання хліба до кінця осені".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.