Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відтепер Голодомор не геноцид, а лише трагедія

За право людини 5953 перегляди

Опубліковано - 11.08.2010 13:27 | Всі новини | Версія для друку

Відтепер Голодомор не геноцид, а лише трагедія
Відтепер Голодомор не геноцид, а лише трагедія
Глава Інституту національної пам’яті Валерій Солдатенко заявив, що Голодомор не був етноцидом українського народу.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Ніхто, сидячи на троні, не приймав рішення про те, "як би мені заморити голодом українську націю", - зазначив Солдатенко.

"У нас, в сучасній Україні, на певному етапі становлення держави виникла спокуса сказати, що у нас погані сусіди, які нас взяли, покарали, голодом морили. Це твердження не підтверджено документально", - заявив він.

"Просто Україна - жертва, давайте поплачемо всі разом", - додав Солдатенко. За його словами, "Голодомор - це трагедія, результат злочинної діяльності Сталіна та його оточення: Молотова, Кагановича, Косіора, Чубаря".

"Перед нами не стоїть завдання виправдати злочинні методи колективізації та методи хлібозаготівель, які призвели до таких наслідків, але треба враховувати, в якому геополітичному положенні знаходилася країна в той час, які процеси неминуче вели до нової світової війни", - сказав Солдатенко.

Глава Інституту національної пам'яті також повідомив, що цього року заплановані заходи з нагоди річниці Голодомору, "в яких передбачається широка участь громадян країни, у тому числі державних діячів різних рангів аж до найвищого".

"Обійти тему голоду 1932-1933 років неможливо - настільки вона важлива, серйозна, і до неї треба ставитися трепетно. З іншого боку, не можна використовувати такі події для політичних маніпуляцій, які призводять до цієї істерії", - заявив він.

"В інтернеті після мого призначення в ІНП почали з'являтися такі відгуки, мовляв, все, кінець, ніхто тепер голодомором займатися не буде, прийшов той, хто закриє цю тему ... Я не розумію, на якій підставі робляться такі висновки?", - зазначив Солдатенко.

"Життя нам не дасть забути і "закрити" подібні події", - додав він.

Як відомо, Солдатенко був призначений керівником Інституту національної пам'яті в липні.

Він народився у Донецькій області. З 1976 до 1984 працював старшим науковим співробітником Інституту історії партії при ЦК Компартії України - філіалу Інституту марксизму-ленінізму при ЦК КПРС.

У 1984-1988 очолював кафедру історичного досвіду КПРС Київської вищої партійної школи. З 1988 до 1991 - завідувач відділом історико-політичних досліджень Інституту політичних досліджень ЦК Компартії України.

З 1992 був завідувач відділом етноісторичних досліджень Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. Кураса НАН України.

Від “Аратти”: Власне, нам навіть і не дивно чути подібну наукову думку, тим більше від вихованця школи червоних академіків-лисенковців.

Можемо лише зазначити, що Холокост, як термін, який є синонімом геноциду, визначає методичну, сплановану і бюрократично організовану владою операцію з винищення та перслідування певних груп населення за національною чи іншою ознакою. Зокрема, під поняттям "Холокост" прийнято розуміти не тільки переслідування та винищення німецькими нацистами, за різними оцінками, не тільки від 6 до 9 мільйонів євреїв, а й двох третин ромів, 30% населення Польщі, мільйонів білорусів, українців, росіян тощо. До речі до жертв Холокосту також відносять винищення нацистським режимом геїв і дущевнохворих. Нам дуже дивно побачити, що такий видатний український вчений або цього не знає, або свідомо замовчує.

В Україні, у судовому порядку доведено, що комуністичний режим СРСР свідомо й планомірно здійснював на сучасній території нашої держави саме геноцид сільського населення, переважна більшість якого складалася з етнічних українців. Хоча, зрозуміло, серед жертв більшовиків були і росіяни, і білоруси, і євреї, і поляки, і німці тощо. І це абсолютно не є, до речі винаходом Сталіна. Чи пан вчений забув, що першим війну на винищення селянства, як ворожого класу, проголосив Ленін? Ми радимо Солдатенку, невідкладно й уважно почитати праці вождя світового пролетаріату, зібрані у повному зібрані його творів.

Між тим, втрати населення України тільки за голодомор 32-33 років становлять, за різними оцінками, близько 10 мільйонів осіб, серед яких були жінки та діти. Проте, ця цифра втрат не є вичерпною, оскільки голодоморів було щонайменше три: 1921-23, 1932-33 та 1946-47 років. А великий голодомор 1933 року розпочався насправді у 1930 році. Про що свідчать численні документи.

Отже, втрати українських народів, що очевидно, перевищують жертви Холокосту. Але з подачі спадкоємців ленінців, які донині сидять у Кремлі, нам нав'язують думку, абсолютно далеку від реальності.

А може пан Солдатенко запропонує вважати Холокост не геноцидом, а лише трагедію?
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія має свою правду, легенда - свою”
Віктор Гюго

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.