Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


NASA планує зробити один з модулей МКС кораблем-розвідником астероїдів

У світі науки 5208 переглядів

Опубліковано - 11.08.2010 17:58 | Всі новини | Версія для друку

NASA планує зробити один з модулей МКС кораблем-розвідником астероїдів
NASA планує зробити один з модулей МКС кораблем-розвідником астероїдів
Фахівці Американського космічного агентства (NASA) розглядають можливість перетворення одного з модулів МКС в космічний корабель для вивчення астероїдів, після завершення програми МКС в 2020 році.

Про незвичайні плани співробітники агентства розповіли на семінарі "Цілі програми по вивченню навколоземних об'єктів (Near-earth Objects - NEO)", який відбувається у Вашингтоні.

Короткий зміст доповіді передає New Scientist.

Краще всього для переобладнання, на думку фахівців, підходить модуль "Спокій" (раніше він називався Node 3), який був доставлений на станцію в лютому 2010 року. Цей модуль забезпечений стикувальними вузлами, з якими можуть контактувати допоміжні космічні апарати. Теоретично в таких апаратах астронавти зможуть досліджувати астероїд після того, як основний корабель сяде на його поверхню.

Окрім власне дослідження астероїда, за допомогою "Спокою" учені розраховують досліджувати можливість створення штучної гравітації в космічних польотах. Для цього космічний корабель необхідно розкрутити так, щоб виникаюча відцентрова сила виступала аналогом гравітації.
космічна карусель для штучної гравітації
космічна карусель для штучної гравітації
Вчені розглядають наступний варіант створення штучної гравітації: два космічні апарати з'єднуються тросом завдовжки в декілька сотень метрів і розкручуються один навколо одного з швидкістю декілька десятків метрів в секунду.

На сьогоднішній день всі ці плани є тільки попередніми концепціями, і незрозуміло, що із запропонованого буде реалізовано у підсумку. Але у будь-якому випадку старт першої місії до астероїда намічений на 2025 рік.

Рішення про продовження терміну експлуатації Міжнародної космічної станції до 2020 року було ухвалене державами-учасниками проекту в березні 2010 року. До цього планувалося, що всі роботи на МКС будуть згорнуті в 2015 році, і одній з країн, яка збиралася піти із станції до цього терміну, була Америка.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.