Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Черговий лохотрон. Замість совкової соціальної справедливості, що остаточно сконала

Добробут 4448 переглядів

Опубліковано - 16.08.2010 11:38 | Всі новини | Версія для друку

Черговий лохотрон. Замість совкової соціальної справедливості, що  остаточно сконала
Черговий лохотрон. Замість совкової соціальної справедливості, що остаточно сконала
Міністр економіки України Василь Цушко називає нинішні соціальні пільги непосильним багажем для держави, тому виступає за їхню монетизацію.

Про це міністр заявив під час відео-онлайн-конференції у видавництві «Аргументи і факти».

«У Києві пільгами на проїзд може скористатися кожен громадянин, тому що тут ходить транспорт, а в селі громадянин не може скористатися, тому що там приватні автобуси. Потрібно монетизувати пільги – видавати їх грошима. Тоді ця людина проїде в автобусі», - зазначив Цушко.

«Умовно одержують всі пільги, але це обман. Всі знають, що у нас медицина платна, хоча в Конституції написано, що вона безкоштовна. Ми прийдемо до ситуації, коли захищатимемо неплатоспроможних громадян», - підкреслив міністр.

«З погляду ринкової стратегії – потрібно щоб платили всі, а бідним допомагати. Потрібно, щоб суспільство зрозуміло, що ціна не може бути одна для всіх», - вважає міністр.

Він також нагадав про рішення Кабінету міністрів підвищити субсидії населенню на оплату житлово-комунальних послуг з 14 липня, повідомивши, що поки не всі, кому такі субсидії передбачені, звернулися по державну допомогу.

«Є ще один парадокс – Захід оформляє 100% покладених субсидій, а решта регіонів – 60-70% покладених субсидій, - зауважив чиновник і додав. - Коли всі платитимуть все, у нас зникне економіка кривих дзеркал. Всі знають, що законодавчо пільги на 300 млрд. грн. – це нездійсненно».

Він закликав громадян не слухати критику рішень уряду, а йти оформляти субсидії.

Від “Аратти”: те, що найбільшою соціальною пільгою у будь-якій державі є створення умов, аби кожен громадянин міг сам, своєю працею заробити собі достаток, очевидно, невідомо тільки українським урядовцям. Мабуть туди набирають виключно тих, хто фізіологічно не здатен відійти від принципа Шарикова: забрати й поділити "по-справедливоті". А насправді, у нормальній державі, урядовці мають лише додавати та примножувати.

Для цього, у соціальній сфері, треба зовсім небагато. По-перше, остотаточно поховати міфічну комуністичну систему роздач у вигляді пільг, а по-дуге, відмовитися від словоблуддя, як прикриття банального казнокрадства.

Як зробити так, щоб соціальні і песійний фонд наповнювалися для забезпечення своїх функцій? Насправді дуже просто: скасувати відрахування з фондів зарплатні і надати можливість кожному працюючому громадянину самому визначати скільки відраховувати на старість. Одразу ж практично відпаде потреба зарплатні у "конвертах", а надходження у пенсійний фонд - зростуть. Зрозуміло, при цьому треба відмовитися від так званих персональних пенсій за рахунок суспільства. Тобто встановити державні стипендії, які фінансуються не з пенсійного чи соціального фонду, а окремо з бюджету на підставі рішення парламенту.

Дискусія про солідарну і накопичувальну пенсійну систему - це локшина від влади, яка вже котрий рік вішається на вуха громадян. Насправді існуюча солідарна система є традиційною для України і ламати її немає жодного сенсу. Аргументи, що, мовляв працюючих менше, ніж пенсіонерів, а тому можливості солідарної системи вичерпані - свідчать лише про совковість тих, хто їх наводить. Адже, у всьому світі пенсійні фонди, окрім внесків громадян, отримують доходи від інвестицій. Бо саме пенсійний фонд, а не сумнівні іноземці, має і повинен бути найбільшим інвестором в нашій державі. В Україні пенсійний фонд теж типу інвестор, тільки не економіки, а злодійкуватих чиновників.

А що стосується "революційних ідей" пана Цушка, то це лише мавпування Росії. А там, так звана монетаризація соціальних пільг спричинила лише ще більше зубожіння найбідніших. І це - не є державною таємницею сусідньої держави.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.