Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Постімперське похмілля? Все менше росіян пишаються своєю країною

Імперія «Совок» 5280 переглядів

Опубліковано - 19.08.2010 16:10 | Всі новини | Версія для друку

Постімперське похмілля? Все менше росіян пишаються своєю країною
Постімперське похмілля? Все менше росіян пишаються своєю країною
За даними останнього соціологічного опитування, менше половини росіян пишаються своєю історією. Чотири роки тому таких було 57%.

У росіян стало менше речей, якими вони можуть пишатися, констатували соціологи.

Так, менше половини росіян - 47% - пишаються великою історією своєї країни, тоді як у попередні роки таких було 48% в 2009 році, і 57% - у 2006 році, свідчать дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки.

Тільки трохи більше третини (32%) громадян пишаються тим, що народилися в Росії, для 30% респондентів предметом гордості є територія, на якій вони живуть.

13% пишаються російською мовою, 22% - великими співвітчизниками, 21% - природою Росії, 17% - літературою та мистецтвом, 16% - військовою міццю країни, 15% - душевними якостями народу, 12% - піснями, святами та звичаями, 11 % - спортивними досягненнями, 10% - пам'яттю предків, по 9% - релігією і державною символікою.

У меншості - ті, у кого предметом гордості є працьовитість і хазяйновитість народу (6%).

Під час опитування респонденти могли дати кілька варіантів відповіді.

Цікаво, що чим вищий рівень освіти росіян, тим частіше вони пишаються своєю країною у зв'язку з її історичним минулим (42% малоосвічених проти 50% високоосвічених), великими людьми своєї національності (17% проти 30% відповідно), літературою та мистецтвом (4% проти 20% ).

Всеросійське опитування було проведено 5-6 червня 2010 року, опитано 1,6 тисячі людей у 140 населених пунктах в 42 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.