Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Захід занепокоєний поступом України у тоталітарне минуле

Політика 4556 переглядів

Опубліковано - 20.08.2010 15:04 | Всі новини | Версія для друку

Захід занепокоєний поступом України у тоталітарне минуле
Захід занепокоєний поступом України у тоталітарне минуле
Західна преса та західні інституції занепокоєні згортанням демократичних процесів в Україні та відзначають, що країна повертається в радянське минуле.

Про це заявив колишній надзвичайний та повноважний посол України в США Юрій Щербак.

Щербак наголосив, що в уряду США "руки зв’язані" допомогти Україні в боротьбі за демократичні свободи через залежність від Росії.

Зокрема, за його словами, ця залежність від Росії полягає в питанні транспортування США своїх військових та обладнання в Афганістан: "Тому вони (уряд США) зараз зберігають обережне мовчання, що не значить, що преса зберігає мовчання. Там наростає хвиля, особливо республіканська, проти Обами і його політики, проти ігнорування ситуації в Україні. Це буде мати продовження на виборах, які мають відбутися в листопаді в США".

Як сказав Щербак, "якщо є хтось, хто займається PR України від правлячої групи, вони повинні за голову схопитися і бути дуже занепокоєними. Іде всюди системна надзвичайно негативна інформація про Україну". За його спостереженням, західна преса, західні інституції занепокоєні згортанням демократичних процесів в країні та відзначають відсутність реформ. "Цей режим починають називати авторитарним, йде велике занепокоєння з приводу повернення в радянське минуле… Це надзвичайно погана реклама України... Ми не виконуємо своїх міжнародних зобов’язань", - сказав екс-посол.

Щербак впевнений, що більшість населення не підтримує дії нинішньої влади, а опозиційні політичні партії не виконують своїх функцій.

"Я переконаний, що мінімум 50% виборців і народу є в опозиції, але в пасивній. Як колись сказав Ніксон, є мовчазна більшість в країні. І у нас є мовчазна більшість, яка проти того, що відбувається по різних параметрах. Але вони (люди, що не підтримують владу) не організовані, не об’єднані в опозицію. А політичні партії не розуміють, що колись, боронь Боже, їх в один "столипінський" вагон заженуть і вони там будуть вирішувати свої питання, коли вже будуть їхати в відомому напрямку", - зазначив Щербак.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.