Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. Уряд визначився, як розрахуватися зі спонсором правлячої партії

Газоват 5185 переглядів

Опубліковано - 27.08.2010 09:49 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. Уряд визначився, як розрахуватися зі спонсором правлячої партії
Україна для людей. Уряд визначився, як розрахуватися зі спонсором правлячої партії
НАК «Нафтогаз України» і «RosUkrEnergo» погодили схему повернення 12,1 млрд кубометрів газу.

Про це повідомили виданню «КоммерсантЪ-Украина» високопоставлені джерела в RUE, «Газпромі» і Мінпаленерго.

Суперечка між компаніями повинна бути розглянута у Вищому господарському суді, і у разі рішення на користь RUE «Нафтогаз» протягом декількох днів спише газ на користь швейцарської компанії, розповів співбесідник видання в Мінпаленерго.

Проте потім НАК скористається правом вимоги від RUE $1,7 млрд за договором переуступки боргу з «Газпромом». RUE поверне цю суму у вигляді газу з розрахунку поточної імпортної ціни $248,72 за тисячу кубометрів - тобто 6,8 млрд кубометрів, а решту 5,2 млрд кубометрів повинна буде продати на внутрішньому ринку через «УкрГаз-Енерго» (по 50% належать RUE і «Нафтогазу») з мінімальною націнкою, завдяки цьому велика частина прибутку залишиться на рахунках RUE.

«Таким чином баланс газу буде збережений, і Україна зможе пройти зиму без проблем», - відзначив співбесідник в Мінпаленерго.

Джерело газети в RUE підтвердило інформацію про схему взаєморозрахунків. А високопоставлений співбесідник видання в «Газпромі» сказав, що вона була узгоджена заздалегідь, але документально поки не оформлена: «Швидше за все ми діятимемо таким чином, хоча ситуація може і змінитися». Офіційно ситуацію в Мінпаленерго, RUE і «Газпромі» не коментують.

Конфлікт за спірні об’єми газу виник на початку 2009 року. Тоді «Нафтогаз» забрав зі сховищ 11 млрд кубометрів газу, що належав RUE. Підставою для цього стало право вимоги з трейдера боргу у розмірі $1,7 млрд, які «Нафтогазу» переуступав «Газпром». Проте, як стверджують в RUE, відбір газу за рахунок боргу не був оформлений юридично.

Після зміни влади в Україні Стокгольмський арбітражний суд розглянув позов RUE і зобов’язав НАК повернути з урахуванням пені 12,1 млрд кубометрів газу. В середині липня RUE почала процес підтвердження цього рішення в українських судах. Минулого тижня «Нафтогаз» подав апеляцію на визначення Шевченківського райсуду Києва, що підтвердив рішення стокгольмського арбітражу. А керівництво Мінпаленерго і «Нафтогазу» розпочало переговори з «Газпромом» і RUE про способи його виконання.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.