Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Після заяви Януковича у Лавриновича відкрилися очі на неконституційність Конституції

Влада 3429 переглядів

Опубліковано - 2.09.2010 15:50 | Всі новини | Версія для друку

Після заяви Януковича у Лавриновича відкрилися очі на неконституційність Конституції
Після заяви Януковича у Лавриновича відкрилися очі на неконституційність Конституції
Міністр юстиції Олександр Лавринович заявляє, що при проведенні конституційної реформи 2004 року була порушена процедура внесення змін до Конституції.

За його словами, відомство вже підготувало відповідний висновок у відповідь на запит Конституційного суду України.

«При внесенні змін 2004 року не була дотримана ця процедура, яка визначена Конституцією з обов'язковим конституційним контролем відносно зміни кожної норми, яка пропонується до Основного закону», — заявив міністр у четвер, 2 вересня.

Нагадаємо, до Конституційного суду 14 липня скеровано подання за підписом 252 народних депутатів, в якому просять КС перевірити на відповідність Конституції закону України «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року, N2222-IV. 20 липня стало відомо, що КСУ відкрив провадження за даною справою.

Суддею-доповідачем призначений суддя КС Сергій Вдовиченко.

Як писало «Дзеркало тижня», рішення КСУ про скасування політреформи очікується на початку осені. Імовірно — не пізніше першої декади жовтня.

24 серпня Янукович знову заявив про необхідність вдосконалення Конституції. Його підтримав спікер парламенту Володимир Литвин. Пізніше голова держави відзначив, що для удосконалення Конституції необхідні консенсус в парламенті і конституційна більшість.

Відзначимо також, що згідно з прийнятими у 2004 році поправками Президент втратив, а парламент і уряд, навпаки, набули низку повноважень. Так, парламент отримав право обирати прем'єра і міністрів, членів ЦВК та суддів. За президентом залишилося право вносити на затвердження парламенту кандидатури міністра оборони, міністра закордонних справ, генерального прокурора і голови Служби безпеки України.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.