Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ахметов прикупив акцій типу глибоко збиткової “Київенерго”

Економіка 5217 переглядів

Опубліковано - 6.09.2010 12:42 | Всі новини | Версія для друку

Ахметов прикупив акцій типу глибоко збиткової “Київенерго”
Ахметов прикупив акцій типу глибоко збиткової “Київенерго”
«Донбаська паливно-енергетична компанія» збільшила свою частку в структурі акціонерного капіталу АК «Київенерго» до 24,9%. Організатором угоди виступила інвестиційна компанія «Альтана Капітал», сума угоди не розкривається.

Про це повідомили у прес-службі ДПЕК.

Коментуючи дану подію, генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко заявив: «ДПЕК зацікавлений у збільшенні частки в акціонерному капіталі АК „Київенерго“ через купівлю акцій на відкритому ринку та участь у майбутній приватизації. Ми націлені на стратегічне партнерство і готові передати досвід модернізації генеруючих потужностей, вдосконалення бізнес-процесів, реструктуризації системи управління. Ми готові обговорювати можливість залучення інвестицій для ремонту зношених фондів і впровадження нових технологій, які необхідні столичному підприємству для якісного забезпечення киян теплом і світлом».

Нагадаємо, раніше ДПЕК заявляв, що володіє 6,123% акцій «Київенерго», а контрольний пакет акцій АК (50% +1 акція) формально належить державі в особі НАК «Енергетична компанія України».

Як повідомляли ЗМІ, на початку квітня акціонери вивели із наглядової ради «Київенерго» компанію Fluminea Limited (Кіпр), Володимира Коваля, компанію «Київенергохолдинг» і Наталію Шевченко. Новими членами наглядової ради стали Михайло Михайлов, Олена Салоїд (представляють Національну акціонерну компанію «Енергетична компанія України»), компанія Bledsoe Holdings ltd (Британські Віргінські острови), а також Ігор Маслов.

Тепер три члена наглядової ради безпосередньо пов'язані з компанією ДПЕК, яка контролюється Рінатом Ахметовим. Ще два місця у наглядовій раді відійшли офшорним компанія, які ЗМІ пов'язують з цим донецьким бізнесменом.

При цьому, на сьогоднішній день Національна акціонерна компанія «Енергетична компанія України» також контролюється Рінатом Ахметовим.

Раніше міністр ЖКГ Юрій Хіврич заявив, що «Київенергохолдингу» доведеться стати комплексним виробником і постачальником гарячої води, в іншому випадку це підприємство втратить теплові пункти і розподільні мережі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.