Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Президент Кравчук на собі відчув, що цензура - реальність сьогодення

Скандал 4038 переглядів

Опубліковано - 16.09.2010 17:04 | Всі новини | Версія для друку

Президент Кравчук на собі відчув, що цензура - реальність сьогодення
Президент Кравчук на собі відчув, що цензура - реальність сьогодення
16 вересня в межах Форуму видавців у Львові, перший Президент України Леонід Кравчук презентував свою книжку «Одна країна, єдиний народ». Також він розповів про труднощі, з якими йому довелося зіткнутися при намаганні цю книгу видати.

«Я мусів говорити про те, що записано, а не те, що я думаю і аналізую сьогодні. То – предмет іншої книги. Але тут також є посили від записів у щоденнику до сьогоднішнього дня. Я не міг не обминути питання окремих характеристик і окремих оцінок, які, на мою думку, потрібно сьогодні сказати», - зазначив Кравчук під час прес-конференції у Палаці Потоцьких.

За його словами, першим із пропозицією оформити його щоденникові записи у книгу до нього звернувся ректор Європейського університету Іван Тимошенко, який врешті і взяв на себе цю роботу. Книга повинна була вийти ще на початку січня цього року, до дня народження Кравчука, однак, за його словами, ішов час, а книга все не виходила.

«Наприкінці квітня я телефоную і кажу: «Іван Іванович, що ж сталося? Книжка ж готова, я її відпрацював». «Треба зустрітися». Приходить до мене в офіс, щось так дивиться мені в очі, і каже: «Леоніде Макаровичу, я цієї книжки не можу видати». Я кажу: «Чому?». «Мене запросили у високий кабінет і сказали: «Якщо ви випустите цю книжку, то ми зробимо все, щоб ви не були ректором, і ваш університет буде мати великі проблеми», - розповів Кравчук.

«Таким чином вже в березні-квітні почалась свобода слова. Я тоді сказав – якщо вже не можна сказати слова першому президентові – тим більше, що тут немає жодного слова образи, почитайте…», - наголосив перший Президент.

За словами Кравчука, після цього він звернувся до видавництва «Фоліо», яке погодилося видати його книгу.

На прес-конференції Леонід Макарович також пообіцяв, що свій авторський гонорар – 1000 гривень – витратить на благодійність.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.